Autor
Laura Martínez

Reobren les estacions de Barceloneta i Ciutadella I Vila Olímpica de l'L4 de metro

Finalitza la 1ª fase de les obres de millora a l'L4 i es redueix el tram afectat amb l'entrada en funcionament d'aquestes dues estacions

Les estacions de Barceloneta i Ciutadella I Vila Olímpica tornen a funcionar des d'avui amb normalitat, un cop ha finalitzat la 1ª fase de les obres, que avancen al ritme previst.

Fins al 25 d'agost el tram afectat serà el que compren les estacions de metro de Barceloneta a Verdaguer. L'alternativa de mobilitat més eficient és la mateixa xarxa de metro, tot i que es mantenen els reforços a les línies regulars de bus de la zona i els busos llançadora.

 

La presidenta de TMB Laia Bonet, ha volgut agrair la comprensió de la ciutadania durant la primera fase de les obres i “l’esforç que fan els usuaris i les usuàries per adaptar-se a les afectacions pels talls”. Bonet ha recordat que “aquestes obres són necessàries i ens permetran tenir més fiabilitat en aquesta línia, millorar el confort del passatge i reduir les vibracions”.

Renovació de via de l’L4 de metro

Les obres, iniciades el passat 26 de juny, permetran renovar 6 quilòmetres de via en el tram central de l’L4 de metro perquè la ciutadania disposi d'un servei de metro de la màxima qualitat i eficàcia. Les obres han requerit una inversió de 16,4 milions d’euros i s’estan executant en el temps i forma previstos. Un cop finalitzada aquesta segona fase, s’hauran renovat 6 quilòmetres de via en aquesta obra, en la qual s’instal·laran 12.000 metres lineals de carril d’acer, als quals s’aplicaran 475 soldadures elèctriques i unes 375 d’aluminotèrmiques i se subjectaran amb 18.600 fixacions antivibratòries sobre una plataforma formada amb 14.000 metres cúbics de formigó.

Darrera modificació
dimarts, agost 1, 2023 - 10:03
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/reobren-estacions-de-barceloneta-ciutadella-vila-olimpica-de-ll4-de-metro