26.07.2023
Autor
Premsa TMB

TMB aconsegueix 21,24 milions més d’ajudes dels Next Generation per a l’adquisició d’autobusos de zero emissions i dos trens per a metro

Subtítol

La pràctica totalitat de l’actual flota elèctrica, de 101 busos, ja està prestant servei

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha aconseguit 21,24 milions d’euros de subvenció de la segona convocatòria del programa d’ajuts a entitats locals dels Fons Next Generation per a l’adquisició de 36 autobusos d’hidrogen, 23 autobusos elèctrics i dos trens.

La resolució ha estat publicada aquesta setmana pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i correspon a les sol·licituds que TMB havia presentat a través dels Ajuntaments de Barcelona, l'Hospitalet i el Prat.

A la primera convocatòria d’ajudes (MITMA 2021), TMB ja va aconseguir subvencions per valor de 40,49 milions d’euros destinats a l’adquisició de 105 autobusos elèctrics, la videovigilància embarcada de bus o la digitalització d’elements d’informació de metro entre d’altres. El total de subvencions que TMB rebrà dels Fons Europeus, assignats a les entitats locals, és de 61,73 milions d’euros que impactarà en una inversió de 131,24 milions d’euros.

El 25% de la flota de zero emissions, el 2024

Amb la incorporació de nous vehicles de zero emissions, TMB està fent un pas més cap a una mobilitat totalment sostenible amb l’electrificació com un dels grans eixos per renovar i actualitzar ambientalment els autobusos urbans, i en línia al Pla Estratègic 2025 de TMB.

En consonància amb aquest compromís, TMB té previst arribar a tenir un 25% de la flota de zero emissions el 2024. L’any vinent, la nova flota ja comptarà amb 232 autobusos elèctrics i 44 autobusos d’hidrogen, fet que permetrà a TMB reduir 4.785 tones d’emissions de CO i 22 tones de NOx l’any.

Autobusos elèctrics operatius per prestar servei

D’altra banda, durant els últims dies, s’ha continuat treballant intensament amb els proveïdors energètics i la pràctica totalitat dels autobusos elèctrics de TMB ja estan prestant servei. La flota de Bus disposa actualment de 101 unitats d’aquests vehicles dels quals 97 ja estan operatius. Només resten 4 unitats que està previst que es puguin incorporar aquest mateix divendres, amb la qual cosa el 100% de la flota d’autobusos elèctrics estarà operativa.

Imatge
Logo Mitma Next Gen / Foto: MITMA/UE

 

Darrera modificació
21.08.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-aconsegueix-2124-milions-mes-dajudes-next-generation-ladquisicio-dautobusos-de