Autor
Redacció

TMB celebra un col·loqui amb persones treballadores del col·lectiu LGTBIQ+

L’acte s’ha dut a terme amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull i s’ha fet conjuntament amb l’associació Visibles, constituïda recentment i que engloba al col·lectiu LGTBIQ+ de la companyia.

Transports Metropolitans de Barcelona ha organitzat aquest dijous un col·loqui amb treballadores i treballadors de l’organització que pertanyen al col·lectiu LGTBIQ+. L’acte ha servit per continuar obrint nous camins cap a la normalització, seguir donant visibilitat a la diversitat existent a TMB i compartir diferents experiències entre els i Ies participants. La trobada, que s’ha dut a terme al centre LGTBIQ+ de la ciutat de Barcelona, s’ha celebrat conjuntament amb l’Associació Visibles, de recent constitució, i que engloba al col·lectiu LGTBIQ+ que treballa a Transports Metropolitans de Barcelona.

Visibles a TMB

L'acte, moderat pel Responsable de Comunicació Interna de TMB, Albert Piqué, ha tingut com a protagonistes a diferents persones treballadores de TMB que des de la seva visió LGTBIQ+ han parlat de temes com la normalització del col·lectiu trans a les plantilles o com han funcionat els processos selectius per accedir als llocs de treball des d’aquesta perspectiva. Els i les diferents professionals de Transports Metropolitans de Barcelona també han volgut relatar les seves experiències durant el desenvolupament de les tasques diàries, posant èmfasi en els reptes diaris i aportant la seva visió de futur des de la perspectiva de gènere, orientació sexual i identitat. 

Així, el Sergi Farré, creador de l'associació "Visibles", el Roi, Agent d'Atenció al client de l'L2, l'Àngela, conductora de l'àrea de bus, el Javi, del Telefèric de Montjuïc i l'Ariadna, Agent de l'L3, han anat desgranant les seves opinions sota un denominador comú, "a TMB, el respecte per totes les persones i per la integració d'aquestes, va per davant de tot".

Durant el col·loqui, el creador de l'associació "Visibles", de recent creació i que engloba al col·lectiu LGTBIQ+ de la companyia, ha destacat que tot i que encara hi ha molt camí a fer "el canvi a la societat és evident" i ha volgut donar les gràcies a TMB per "donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+". També ha explicat que des de l'associació "volem ajudar a potenciar, fer costat i donar veu a les persones del col·lectiu" i que a més persones LGTBIQ+ hi hagi a les empreses, "més fàcil serà normalitzar".

A l'acte també hem conegut la visió del Roi com a noi trans, que ha destacat les facilitats que es va trobar en el procés de selecció, sobretot amb referència a la documentació. Roi ha explicat que no va manifestar cap problema, tot el contrari: "em vaig sentir molt integrat des del principi del procés. Tot va ser molt fàcil i els processos com el canvi de nom no van suposar cap impediment". En aquest sentit, hem escoltat la Montserrat Escudero, psicòloga de l'àrea de selecció de TMB. Escudero ha destacat que "a TMB ens és igual la vida privada de les persones i el que interessa és com es desenvolupa a la feina". En aquest sentit, ha destacat que "en casos com el del Roi —i en tots—, es facilita el camí en l'àmbit administratiu perquè no té res a veure ser un professional amb la seva vida privada".

Per la seva banda, el Javi, l'Àngela i l'Ariadna han coincidit en el fet que "la nostra condició sexual no ha condicionat per res" i que el que compta a TMB "són les nostres aptituds laborals". L'Àngela també ha volgut afegir que "uns dels ADN de TMB és que busca persones que empatitzin amb els ciutadans i estimin el que fan".

TMB com a referent

Cal destacar la presència al col·loqui de Manel Peinado, president de Gaylespol i de les entitats LGTBI de Barcelona, i de Javier Rodríguez, que ahir estrenava càrrec com a Comissionat de Polítiques d'Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI a l'Ajuntament de Barcelona. Peinado ha obert la seva intervenció donant les gràcies a TMB "pel respecte i inclusió que mostra en el seu dia a dia" i ha destacat que l'organització "envia un missatge clar a la societat".

Per la seva banda, Javier Rodriguez, ha volgut agrair la iniciativa de "Visibles" i la lluita constant de TMB contra la LGTBIfòbia en qualsevol dels seus àmbits.

 

Dia Internacional de l'Orgull

El col·loqui s’ha fet coincidir amb els actes amb motiu del Dia Internacional de l’orgull LGTBIQ+ que es va celebrar ahir, i és una mostra més del compromís de TMB per trencar els estereotips socials i promoure la igualtat d’oportunitats i la no discriminació.

 

Darrera modificació
divendres, juny 30, 2023 - 09:53
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-celebra-colloqui-amb-persones-treballadores-collectiu-lgtbiq