29.06.2023
Autor
Premsa TMB

La línia exprés X1 de bus de TMB incorpora noves parades a la zona del 22@

Subtítol

Està previst que les noves parades, que allarguen el recorregut de la línia X1, entrin en servei el pròxim 3 de juliol per millorar la intermodalitat de la línia i donar servei a la zona del 22@ i els campus universitaris.

La línia exprés de TMB, la X1, s’allarga. A partir del dilluns vinent, 3 de juliol, la X1 incorpora quatre noves parades per millorar la intermodalitat, donar servei a la zona de 22@ i arribar més a prop de les universitats de l’entorn. En concret, les noves parades permetran a aquesta línia estar millor connectada amb el metro Glòries (L1) i el metro Encants (L2), a més d’augmentar la cobertura i les connexions de la línia amb altres línies de bus (H12 direcció Verneda, línia 7 direcció Fòrum, V23 direcció Cant Marcet i línia 192 direcció Hospital de Sant Pau). La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que “aquest canvi millora la connexió amb altres serveis de mobilitat de la ciutat i l’oferta de transport públic en la zona del 22@”.

Les noves parades se situaran a la Gran Via (amb Av. Diagonal), al carrer Badajoz (àrea d’intercanvi Glòries), al carrer de Roc Boronat, i al carrer Aragó (amb el carrer Enamorats). Amb la posada en marxa d’aquestes noves 4 parades, quedarà anul·lada la parada de Castillejos - Encants (codi de parada: 9803).

El primer servei semidirecte XPRESBus es va posar en servei el 20 de setembre del 2021 per connectar les places de Francesc Macià i Glòries amb el centre de Barcelona. Un dels trets diferencials del concepte XPRESBus és que al tenir poques parades i circular en gran part per carrils reservats pot escurçar el temps de viatge. En aquest sentit, la línia X1 ha estat un èxit, ja que assoleix en molts trajectes una velocitat comercial (que inclou les aturades en semàfors i parades) superior als 15 km/h. És a dir, és un 40% més ràpida que la mitjana de les línies d’autobús de TMB. A més, es tracta d’una línia totalment sostenible, ja que funciona amb vehicles d’hidrogen.

Darrera modificació
29.06.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/linia-expres-x1-de-bus-de-tmb-incorpora-noves-parades-zona-22