23.06.2023
Autor
Premsa TMB

TMB incorpora 240 professionals per a la conducció de bus, de les quals el 26% són dones

Subtítol

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha donat la benvinguda a les noves incorporacions sorgides d’un dels processos selectius més gran dels darrers anys i en el que destaca la gran presència femenina

La presidenta de TMB Laia Bonet, acompanyada pel conseller delegat, Gerardo Lertxundi, el director de Bus, Jacobo Kalitovics, el director de l’àrea d’organització i persones, Carlos Jiménez i altres membres de la direcció de TMB han donat avui la benvinguda als 240 professionals que a partir de demà s’incorporen com a personal de conducció de bus. Aquestes incorporacions formen part d’un dels processos selectius més grans engegat per la direcció de l’àrea de bus i que va ser anunciat a principis d’any. De les 240 persones que s’han incorporat, el 26% són dones. Amb aquest contingent, la xifra de dones conductores s’incrementa en un 21,2%, passant de 297 a 360. Així, s’avança un pas més en la incorporació del talent femení que TMB està compromès a potenciar.

Durant l’acte, la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha volgut agrair al nou personal, l’esforç i perseverança per superar el procés de selecció i unir-se així a un col·lectiu “imprescindible per garantir el bon servei i la bona mobilitat a tota la ciutadania de Barcelona i la seva àrea metropolitana”. Bonet ha destacat que “un 26% del total de les noves places siguin dones, la qual cosa representa el major nombre d’incorporacions de dones en tasques de conducció en un procés de selecció de TMB”. En aquest sentit, la presidenta de TMB ha recordat que “el fet de poder incorporar més talent femení a un sector masculinitzat és un avenç important per a la companyia i, en general, per a tota la societat”.

Abans de començar a prestar servei, a partir de demà, les persones seleccionades han participat  d’un intens procés formatiu i d’acollida, que ha suposat la mobilització de més de 70 professionals de diversos àmbits de TMB. S’han combinat jornades pràctiques de conducció de les diferents sèries de vehicles amb jornades de continguts teòrics en aula en què s’han impartit coneixements. La prevenció de riscos laborals, els coneixements operatius relacionats amb l’organització del treball, el quadre de servei, calendaris, procediments, sistema tarifari o sistemes de comunicacions del bus entre d’altres. Per cloure el procés formatiu, s’ha promogut una trobada amb personal més veterà, que ha servit per compartir experiències del dia a dia i encaminar la gestió de conflictes.  

 

Darrera modificació
23.06.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-incorpora-240-professionals-conduccio-de-bus-de-quals-26-son-dones