Autor
Redacció

El president de la Generalitat visita les obres de la planta solar als tallers de l'L9/10 sud

La col·locació de panells fotovoltaics permetrà generar energia de proximitat que es podrà connectar a la xarxa de distribució d'aquestes línies de metro

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha visitat avui juntament amb la consellera de Territori, Ester Capella, i el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, l’inici de les obres de col·locació de panells fotovoltaics als tallers de la Zona Franca de l’L9/L10 de metro. Aquesta instal·lació permetrà generar energia per a la xarxa de distribució d'aquestes línies de metro. 

El cap de l’Executiu, juntament amb la consellera de Territori, i acompanyats pel conseller delegat de TMB Gerardo Lertxundi, el director de metro, Oscar Playà, i el director de comunicació i relacions institucionals de TMB, Santi Torres, han visitat el prototip de les plaques fotovoltaiques que s’han començat a instal·lar aquesta setmana. Tot seguit han visitat els tallers i han fet un recorregut per les instal·lacions d'aquesta base d'operacions de les línies automàtiques de metro. 

Imatge
Visita institucional al ZAL. /Foto: M.A CUARTERO (TMB)

 

Les plaques que conformaran la planta solar s’instal·len a la coberta dels tallers, en una superfície de fins a 9.800 m². En total, es col·locaran 3.800 panells, que tindran una potència superior a 2 Mw i generaran energia que es destinarà a l’L9/L10. A més, aquesta actuació permetrà reduir 1.300 tones anuals de CO₂ equivalent en el sistema de producció energètica. Els treballs compten amb un pressupost de prop de 3 milions d’euros.

Imatge
Visita institucional al ZAL. /Foto: M.A CUARTERO (TMB)

Aquesta actuació s’afegeix a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les quatre estacions de l’L10 Sud situades al viaducte de la Zona Franca i culmina una operació de generació d’energia de proximitat, més eficient, mitjançant plaques fotovoltaiques en aquest entorn.
 

Darrera modificació
divendres, juny 16, 2023 - 14:17
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/president-de-generalitat-visita-obres-de-planta-solar-tallers-de-ll910-sud