12.06.2023
Autor
Premsa TMB

Comença la campanya informativa pel tall d’aquest estiu a l'L4 de metro

Subtítol

Informadors de carrer atendran dubtes i informaran sobre el tall als usuaris en 30 localitzacions diferents, incloent les estacions afectades, parades del bus llançadora i altres llocs rellevants de la línia

El ‘Vull anar’ de l’aplicació TMB App tindrà dades per poder planificar el viatge en data de començament del tall i es durà a terme un pilot per atendre dubtes pel canal WhatsApp, igual que ja es fa actualment amb la T-mobilitat

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat avui la campanya informativa a les persones usuàries per explicar el tall de servei que es durà a terme entre el 26 de juny i el 25 d'agost a l’L4 de metro. Les obres han de permetre la renovació integral de 6 quilòmetres de via en el tram central de l’L4 de metro entre Bogatell i Verdaguer, perquè la ciutadania disposi d'un servei de metro de la màxima qualitat i eficàcia.

En aquest sentit, i per reforçar la comunicació a la ciutadania, TMB ha iniciat avui el desplegament d'informadors que, durant un total de 5000 hores en diferents dies, s’ubicaran a les estacions afectades pels talls i als finals de línia. En concret, estaran a 30 localitzacions entre estacions, els llocs més rellevants de la línia i les parades del bus llançadora quan entrin en servei, i ho faran en dues fases: des d’avui i fins al 2 de juliol per al primer tram del tall i des del 24 de juliol fins al 6 d’agost per al segon tram.

Aquests informadors es sumen a la campanya que ja es pot trobar als canals digitals. El planificador de viatge Vull Anar, inclòs a la TMBapp, permetrà des d’avui tenir la informació del tall a la plataforma i també, a data de començament del tall, planificar el viatge. La campanya informativa en megafonia, a les pantalles d'informació, a la web i a les xarxes socials de TMB completaran el desplegament en aquest sentit.

Prova pilot mitjançant el canal WhatsApp

El canal WhatsApp de TMB que es va desplegar el 2021 exclusivament per resoldre dubtes amb motiu de la posada en funcionament de la T-mobilitat, farà una prova pilot a nivell d’informació d’usuari pel tall de la L4. El servei, que es pot consultar amb un missatge al 607 68 40 87, estarà cobert per agents d’atenció que resoldran el dubtes que puguin tenir els usuaris sobre el tall, de dilluns a divendres de 7h a 20h.

Cal destacar que gairebé alhora, s’executaran les obres de connexió de vies de tramvia, des de Glòries a Verdaguer, que afectaran tota la línia T4 de TRAM entre el 26 de juny i el 31 d’agost.

En aquest sentit l’ATM desplegarà una campanya informativa dels dos talls de la xarxa integrada de transport públic a fi d’alertar a les persones usuàries de les afectacions al servei d'ambdós operadors i redirigir-les als espais informatius propis dels operadors on es detallen exhaustivament els Plans Alternatius de Transport preparats per fer front als talls de les respectives línies.

Renovació de via de l’L4 de metro

TMB renovarà 6 quilòmetres de via en el tram central de l’L4 de metro entre Bogatell i Verdaguer perquè la ciutadania disposi d'un servei de metro de la màxima qualitat i eficàcia. Una renovació necessària que permetrà millorar la fiabilitat de la línia, reduir el nombre d'incidències, augmentar el confort durant el viatge i, també, solucionar les vibracions per l’ús de la infraestructura. L’obra requereix una inversió de 16,4 milions d’euros i s’executarà en dues fases entre el 26 de juny i el 25 d’agost. La primera fase deixarà la línia sense servei entre Ciutadella I Villa Olímpica i Girona des del 26 de juny fins al 31 de juliol. L’endemà, dia 1 d’agost i fins al 28 del mateix mes, s’iniciarà la segona fase que, en aquest cas, redueix el tram de línia afectat: quedarà sense servei des de Jaume I fins a Girona.

En total, 6 quilòmetres de via seran demolits i construïts de nou en aquesta obra, en la qual  s’instal·laran 12.000 metres lineals de carril d’acer, als quals s’aplicaran 475 soldadures elèctriques i unes 375 d’aluminotèrmiques i se subjectaran amb 18.600 fixacions antivibratòries sobre una plataforma formada amb 14.000 metres cúbics de formigó.

Alternatives de mobilitat al tall de metro

La pròpia xarxa de metro és l’alternativa de mobilitat més eficient. A l’entorn del tall circulen diferents línies que garanteixen combinacions per a desplaçar-se. Per això TMB reforçarà el servei a la resta de línies de metro respecte a l’oferta habitual en un mes de juny, fet que permetrà augmentar la freqüència a totes les línies menys l’afectada. L’L4 tindrà un interval de pas al voltant dels 5 minuts, el màxim possible donades les circumstàncies de les obres. Cal recordar que la mobilitat a les platges està garantida a través de l’L2.

Com a servei complementari s’habilitarà un servei de busos llançadora que faran el recorregut afectat durant ambdues fases de les obres, i que tindran un interval de pas d’entre 3 i 4 minuts. Es posaran en circulació el nombre màxim de busos que pugui absorbir la pròpia capacitat dels carrers. El servei especial de bus estarà operatiu durant el mateix horari de funcionament del metro.

A més, es recomanen les línies regulars de bus que operen en aquesta zona i que també estaran reforçades amb més vehicles: 6, V19 i V21; així com  les línies regulars de l’AMB, la B20 i la B25, per als desplaçaments entre el Poblenou i Urquinaona. A banda, TMB habilitarà un servei especial de bus només per a persones amb mobilitat reduïda entre Verdaguer i Joanic.

Afectació de la T4 del tramvia per obres de connexió

Les obres a la l’L4 coincidiran amb les que tindran lloc a la T4 del tramvia. Les actuals obres de la primera fase de la connexió de les xarxes tramviàries, des de Glòries a Verdaguer, requereixen la connexió de les noves vies amb les existents a Glòries. Per aquest motiu des del 26 de juny fins al 31 d’agost la línia T4 de TRAM no prestarà servei en tot el seu recorregut.

Alternatives de mobilitat al tall del TRAM

En aquest cas, també s’ha configurat un pla alternatiu de transport que inclou:

  • Llançadora de bus entre Glòries i l’Estació de Sant Adrià,  9 parades (Ca l’Aranyò, Pere IV, Fluvià, Selva de Mar, El Maresme, Fòrum, Campus Diagonal-Besòs, Port Fòrum, Estació de Sant Adrià) amb el mateix horari de funcionament que el servei de TRAM.
  • Informació d’alternatives:
    • Metro L1 (Glòries, Marina, Clot), Metro L2 (Clot- La Pau), Metro L4 (La Pau, Besòs, El Maresme, Selva de Mar)
    • Rodalies R1 (Santa Adrià - El Clot)
    • Línies de bus 7, H14, H16, V21

Les línies T5 i T6 acabaran a la parada de la Farinera garantint l’enllaç amb metro L1.

Darrera modificació
15.06.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/comenca-campanya-informativa-tall-daquest-estiu-ll4-de-metro