Autor
Premsa TMB

ATUC celebra el seu congrés a Barcelona

La trobada va comptar amb la inauguració de la presidenta de TMB i l'assemblea de l'entitat manté al conseller delegat de TMB com a vicepresident després de la trobada realitzada a la capital catalana en el marc del congrés de la UITP

L'Associació de Transports Públics Urbans i Metropolitans (ATUC) ha celebrat a Barcelona aquesta setmana, el dia 5 i 6 de juny, el seu 29è congrés on s'ha dut a terme l'assemblea de l'entitat que ha ratificat una junta on el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, es manté com a vicepresident. Abans de l'assemblea però, la trobada va acollir diferents sessions amb una important presència de TMB, que com associat feia d'amfitrió en aquesta edició. El director de sistemes de metro, Jordi Picas, va moderar una interessant taula rodona sobre eficiència energètica, mentre que el director de Bus, Jacobo Kalitovics, va també moderar una taula, en aquest cas sobre descabonització i electrificació. 

Amb un perfil més institucional, la presidenta de TMB, Laia Bonet, es va encarregar d'inaugurar el congrés, junt al vicepresident d'ATUC i conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi. Ambdòs van coincidir en la importància per a Barcelona i per a TMB d'acollir un congrés com el d'ATUC i en l'eix de la mobilitat sostenible com a punt en comú de tots els operadors reunits en aquesta trobada. A més, en aquesta inauguració van intervenir el president de Renfe, Raül Blanco, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Antoni Segarra. D'altra banda, la clausura va anar a càrrec del conseller de Territori, Juli Fernández. 

Pel que fa a les ponències, va destacar la protagonitzada per Renée Amilcar, presidenta de la UITP i directora general de transport públic d'Ottawa; així com la presentació del director general de tràfic, Pere Navarro. Aquest congrés de l'ATUC es va celebrar en el marc del congrés internacional de la UITP, celebrat a Barcelona també aquesta setmana. 

Darrera modificació
dijous, juny 8, 2023 - 17:40
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/atuc-celebra-seu-congres-barcelona