08.06.2023
Autor
Premsa TMB

TMB incrementa la seva presència internacional amb nous càrrecs a ATUC i ALAMYS

Subtítol

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, es manté com a vicepresident de l’ATUC, i la directora d’Administració i Finances de TMB, Lola Bravo, assumeix la Secretaria General de ALAMYS

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) segueix creixent a nivell de presència internacional amb destacats càrrecs en dues organitzacions del sector: l'associació de transports públics urbans i metropolitans (ATUC) i la Asociación Latinoamericana de Metros y Subterráneos (ALAMYS).  Ambdues entitats han realitzat les seves trobades en el marc del congrés de la UITP que s’ha celebrat aquesta setmana a Barcelona.

Pel que fa ATUC, durant el congrés celebrat el 6 de juny, l’assemblea de l’entitat va ratificar un nou mandat de la junta amb el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, com a vicepresident. I, en el cas d’ALAMYS, ahir van començar els comitès tècnics i es va executar el traspàs de la secretària general cap a l’actual directora d’Administració i Finances, Lola Bravo, que assumeix aquest càrrec fins al juny del 2029 en substitució de Sebastián Court, de Metro de Santiago. A més, a ALAMYS, TMB també està representada a l’associació llatinoamericana pel seu conseller delegat, Gerardo Lertxundi, que forma part del comitè de direcció com a Vocal primer.

A més, pel que fa la Unió Internacional de Transport Públic (UITP), el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, és membre del Executive Board; el director de relacions internacionals, Michael Pellot, és el presidènt del comitè de Vida Urbana; i el director del servei financer, Ismael Uruén, és presidente del comité d'Economia del Transport.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha destacat que aquestes posicions en organismes com ATUC, ALAMYS i la UITP “suposen un nou reconeixement internacional a l’aportació de TMB al desenvolupament del transport públic i en la cerca d’una mobilitat més sostenible”. Cal recordar que ATUC està integrada per les empreses de busos, metros i ferrocarrils, públiques i privades, responsables del transport col·lectiu urbà de les principals ciutats d'àmbit estatal, mentre que ALAMYS és un referent d’operadors metro-ferroviaris a Llatinoamèrica i en l’actualitat hi són representats més de 70 socis de 18 països d’Europa i Amèrica.

Darrera modificació
08.06.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-incrementa-seva-presencia-internacional-amb-nous-carrecs-atuc-alamys