07.06.2023
Autor
Premsa TMB

Presentat el primer minibús 100% elèctric a Barcelona

Subtítol

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos

La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible de INDCAR

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i INDCAR, companyia líder en el sector de minibusos a Europa, han signat un acord per a la realització de proves d'un nou minibús 100% elèctric.

La signatura ha tingut lloc avui 7 de juny, a les 9:30 hores, en el congrés mundial de la UITP (Unió Internacional de Transport Públic) que s'està celebrant aquests dies a Barcelona, i ha comptat amb la presència de Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, Jacobo Kalitovics, director de Bus de TMB, i Gaël Queralt, CEO de INDCAR.

L'objectiu principal d'aquest acord és poder realitzar proves en condicions reals d'explotació en les línies de Barcelona, durant un període de 3 mesos, permetent així valorar el funcionament del minibús 100% elèctric de INDCAR. Aquestes proves es desenvoluparan de manera intensiva, començant el mes de juliol d'aquest 2023, en diferents línies de TMB.

Durant aquest període de prova, aquest vehicle elèctric de 6 metres se sotmetrà a les particularitats dels carrers i entorn de la ciutat. Gràcies a la seva maniobrabilitat per les seves reduïdes dimensions garanteix un servei d'alta qualitat i confort per al passatger. A nivell de servei, el bus se sotmetrà a les línies més exigents i en condicions de calor al juliol i l’agost, la qual cosa requerirà obtenir les màximes prestacions de les bateries, a més d'acumular experiència i obtenir dades de la seva funcionalitat.

En relació amb el minibús, ha estat presentat en el congrés de la UITP com una alternativa sostenible en el transport públic urbà, dissenyat per a trajectes curts, amb més de 250 quilòmetres d'autonomia i amb capacitat d'un total de fins a 35 passatgers, molt compacte i amb una gran maniobrabilitat. Entre les seves característiques principals, també destaca un carregador a bord que admet un màxim de 22 kW en corrent altern, amb capacitat de realitzar una càrrega completa en tan sols 6,5 hores.

Amb el recent Memoràndum d'Entesa (MOU) signat amb Bluebus, INDCAR pretén consolidar la seva posició en el segment del transport urbà amb aquest vehicle elèctric a Espanya i Itàlia.

Sobre TMB

TMB és el principal operador de transport públic de Catalunya. Amb més de 8.500 treballadors, opera la xarxa de metro i la xarxa d'autobusos de Barcelona i altres 10 municipis amb una flota de 1.140 vehicles. La visió de TMB és treballar cap al client i els ciutadans, tenint com algunes de les línies mestres del Pla Estratègic 2025 la sostenibilitat, l'accessibilitat universal, la innovació i potenciar el transport públic.

Sobre INDCAR

INDCAR, líder europeu i expert en minibusos, es va fundar en 1888 a Arbúcies (Espanya). Ofereix la major gamma de minibusos del mercat europeu de 25 a 40 passatgers, fabricats en les seves plantes de producció situades a Espanya i Romania, amb certificació ISO 9001 i 14001, que li permeten aconseguir el més alt grau de qualitat i una producció de més de 450 unitats a l'any. Les seves dues filials comercials, INDCAR Itàlia i INDCAR França, garanteixen un excel·lent servei al client.

El 85% de les seves vendes totals es dediquen a l'exportació, principalment cap a França i Itàlia. L'equip de INDCAR està format per més de 250 professionals. Més informació al web oficial de la companyia.

Darrera modificació
07.06.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/presentat-primer-minibus-100-electric-barcelona