Autor
Redacció

TMB s'adhereix a la declaració de Barcelona en el marc del congrés de la UITP

El transport públic va més enllà del que significa transportar persones, forma part de les nostres vides i també afavoreix l'economia de les ciutats, fomenta l'activitat econòmica i social de la ciutadania i és beneficiós per la nostra salut i el planeta

El conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona, Gerrado Lertxundi, ha signat avui la declaració que la UITP ha realitzat en el marc del seu congrés mundial que se celebra aquests dies a Barcelona. La Unió Internacional del Transport Públic ha volgut amb aquest escrit ratificar la importància que el transport públic te a les nostres vides, ja no només com a eix vertebrador de la mobilitat, sinó també com a motor que impulsa un teixit amb diferents beneficis per la societat.

'We stand for people'

La UITP es compromet a vetllar per un transport públic accessible i que pugui arribar a totes les persones. Un transport que ofereixi igualtat d'oportunitats i que garanteixi serveis essencials per tothom. En l'àmbit ambiental, una bona infraestructura de transport públic resulta essencial per disminuir els nivells de contaminació ambiental i deixar espai per a les persones. En conseqüència millora la nostra salut, ja que els viatges en transport públic involucren en un estil de vida més actiu. El transport públic, ajuda, en definitiva, a millorar la qualitat de l'aire, reduint el soroll del trànsit i millorant la seguretat de la carretera.

'We stand for progress'

El transport públic connecta les persones amb la feina, l'oci i el turisme incrementant-ne el valor. Cada euro invertit en transport públic gènera de 4 a 5 euros de retorn en l'economia local. I també funciona com a catalitzador de la mateixa: el transport públic crea un 25% més de feines que la construcció de carreteres. També funciona com a vertebrador de la innovació proveint serveis relacionats amb la mobilitat elèctrica, com els autobusos de nova generació o el metro automàtic. Les línies de transport públic són una part del batec del cor de la ciutat

'We stand for the planet'

Creiem en el transport públic perquè es tracta del sistema de transport més eficient amb el medi ambient, després de caminar o anar amb bicicleta. Les emissions de carboni són 3 o 4 vegades més baixes que les que emet el transport en cotxe. Si les ciutats volen aconseguir els objectius marcats en les seves agendes climàtiques necessiten ser insistents en l'ús i el foment del transport públic i la mobilitat activa.

La UITP està avançant en la lluita per un planeta més verd i per la salut de les persones. Estem avançant en el viatge per descarbonitzar el nostre sector. Aconseguint això aportem beneficis al planeta i a cada persona que viu en ell.

'We stand for our future, stand for public transport!

Darrera modificació
dimarts, juny 6, 2023 - 15:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/tmb-sadhereix-declaracio-de-barcelona-marc-congres-de-uitp