Autor
Sergi Estudillo

Engega el congrés internacional de la UITP a Barcelona

TMB, conjuntament amb FGC i Renfe, coorganitzen el congrés de transport públic que acollirà, des d'avui fins dimecres, 2.500 participants i rebrà la visita de 15.000 visitants de països de tot el món

Barcelona ha obert les portes al congrés internacional de transport públic de la UITP, amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) coorganitzant l'acte, conjuntament amb FGC i Renfe, que acollirà 2.500 participants i rebrà la visita de 15.000 visitants de tot el món. Les màximes autoritats del congrés han inaugurat avui l'esdeveniment amb la tradicional tallada de la cinta al pavellò d'expositors. La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha format part d'aquesta comitiva inaugural que estava encapçalada per la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernández; i les màximes autoritats de la UITP: el seu president, Khalid Alhogail; i el secretari general, Mohamed Mezghani.

TMB té una gran participació al congrés, avui mateix el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, participarà a la sessió sobre Public transport as a decarbonisation leader: the importance of renewable energy supply; també Josep Mensión, director dels serveis centrals de bus, presenta la Demo Use Case de Barcelona del projecte e-BRT, dins de la sessió Electric and innovative BRT for green cities. 

A més, el mateix Mensión el dimecres a les 12:45h presenta el e-Poster titulat: Operational Quality in Multimodal Transfer Areas. Case Study od “Ernest Lluch” i Ignasi Oliver, Responsable Digitalització i Innovació de metro, participarà el dimecres a la 13:15h a la sessió sobre The digitalisation of maintenance and operations: urban rail's gradual revolution. També Michael Pellot, director de relacions internacionals de TMB, participarà al panell ICEX Experiencie and innovation in the bus industry operators el dilluns a les 15:30h (estand 7D170).

Pel que fa a l’estand conjunt dels tres operadors, destaca la conferència del conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, sobre TMB com a operador global de mobilitat i que es produirà el dimecres 7 de juny a la 13h. Sobre la tecnologia aplicada al transport públic, es podrà escoltar a la directora de serveis corporatius de TMB, Cristina Güell, i al director de l’àrea de tecnologia de TMB, Albert Fonseca, el dimarts 6 de juny a les 15:30h. El mateix dimarts, TMB i ONCE intervindran a les 12h en el workshop internacional sobre l’accessibilitat a Europa, amb la intervenció de la responsable de la oficina tècnica d’accessibilitat de TMB, Ana Vieitez.

Per obrir el congrés, el director de sistemes de metro de TMB, Jordi Picas, ha explicat els avenços i novetats en eficiència energètica al metro de Barcelona el dilluns 5 de juny a les 10h. Posteriorment, el mateix dimarts, serà el torn de bus: a les 15h es posarà sobre la taula l’aposta de TMB per l’hidrogen, de la mà del responsable d’innovació i desenvolupament de tecnologia de bus, Mario Canet; i a les 15:30h el bus a demanda serà el protagonista amb una exposició del director de l’àrea de projectes de bus, Agustí López; i la responsable d’experiència de client de TMB, Myrka Borachov. Amb tot, TMB desplegarà els seus principals projectes i innovacions en línia al seu Pla Estratègic TMB 2025, que aposta perquè l’organització esdevingui un referent en transport públic i mobilitat sostenible. al congrés 

Darrera modificació
dilluns, juny 5, 2023 - 11:55
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/engega-congres-internacional-de-uitp-barcelona