Autor
Marta Espinosa

Taller infantil de TMB per conscienciar sobre els espais reservats per a la gent gran al bus

Uns 25 nens i nenes de primària han participat en l'activitat educativa 'Taller amb infants i persones grans: Respectem els seients reservats de les persones grans', que dona continuïtat a la campanya corporativa iniciada fa uns mesos per impulsar la sensibilització i el civisme en l’ús dels seients i espais reservats a l’autobús per part d’aquelles persones que ho necessiten, especialment la gent gran.

Una classe de vint-i-cinc nens i nenes de quart de primària de l’escola Santa Anna de Barcelona van participar fa unes setmanes en un taller del Servei d'Accessibilitat de TMB amb la col·laboració del projecte educatiu corporatiu, el TMB Educa -impulsat per la Fundació TMB-, sota el nom 'Taller amb infants i persones grans: Respectem els seients reservats de les persones grans'. L’activitat s'ha desenvolupat en el marc de la campanya corporativa de sensibilització i civisme iniciada fa uns mesos per donar prioritat absoluta a les persones usuàries del transport públic que ho necessiten, com ara usuaris amb discapacitat i persones grans, als espais reservats com els seients reservats i els ascensors.

Els alumnes d’entre 9 i 10 anys, acompanyats de la Conxita i la Susana, dues àvies reals de dos dels estudiants participants i que feien de voluntàries, van visitar les instal·lacions de Triangle Ferroviari on hi ha el Centre de Control de Bus. Allà van rebre explicacions sobre com funciona i com s’organitza el servei de bus en una ciutat com Barcelona i posteriorment van centrar-se en el civisme i la prioritat dels espais reservats, especialment per a la gent gran.

Tot seguit, van passar a la part pràctica, on van demostrar, treballant en grups, com millorar la identificació dels espais reservats i la prioritat del seu ús en un concurs d'idees. Durant l'elaboració de les originals propostes, els infants van reflexionar sobre diverses experiències que han viscut viatjant en bus amb les seves àvies i avis. Després, cada grup, exposava el seu treball. Tots els participants van rebre un diploma i un detall per la seva participació. 

Per acabar d'arrodonir l'activitat, els alumnes van pujar a bord d’un autobús elèctric de nova generació per veure in situ com estan senyalitzats els espais reservats a l'interior, a més, un monitor voluntari els hi van explicar el tipus de vehicles que conformen la flota de TMB i el procediment diari quan els cotxes finalitzen el servei.

 

Darrera modificació
dimarts, juny 20, 2023 - 08:40
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/taller-infantil-de-tmb-conscienciar-sobre-espais-reservats-gent-gran-bus