12.05.2023
Autor
Premsa TMB

Convocatòria d’aturades parcials a bus, de dilluns a divendres, durant dues setmanes

Amb motiu de la convocatòria d’aturades intermitents per part de tres seccions sindicals d’Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona, que no representen la majoria del comitè d’empresa, a partir de dilluns, 15 de maig, el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha dictat una ordre que estableix la prestació de serveis essencials durant les aturades.

La convocatòria és de dues hores d'aturada per torn (de 2 a 4 h, de 8 a 10 h i de 16 a 18 h), de dilluns a divendres, durant dues setmanes. És a dir, els dies 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25 i 26 de maig.

Això vol dir que mentre es mantinguin les aturades el servei de bus es pot veure afectat de la manera següent:

· Fins a les 8 h, servei normal

· De 8 a 10 h, serveis mínims del 40%. Cal garantir un cotxe a les línies de Bus del Barri.

· De 10 a 16 h, servei normal

· De 16 a 18 h, serveis mínims del 40% en totes les línies. Cal garantir un cotxe a les línies de Bus del Barri.

· De 18 h fins al final, servei normal

Una vaga innecessària

La Direcció de TMB lamenta aquesta convocatòria d'aturades i vol manifestar que no  existeixen raons objectives que justifiquin aquesta convocatòria perquè l’empresa està complint rigorosament els termes del conveni col·lectiu signat fa sis mesos.

Durant aquest període s’estan adaptant els nous models d’organització, els canvis tecnològics i els conceptes que contempla el nou conveni. En tot cas, les possibles discrepàncies en la interpretació del conveni es discuteixen a les reunions que s’estan fent de la comissió paritària, com així està entenent la majoria dels representants sindicals.

En última instància, es pot recórrer als mecanismes legals previstos per llei, sense necessitat de realitzar una vaga que sempre comporta perjudicis per a la ciutadania i per la mobilitat.

La Direcció de TMB està sempre oberta al diàleg i reconeix plenament tots els acords assolits al conveni col·lectiu; un conveni col·lectiu que dos dels tres sindicats convocants de la vaga no van signar.

Darrera modificació
17.05.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/convocatoria-daturades-parcials-bus-de-dilluns-divendres-durant-dues-setmanes