12.05.2023
Autor
Premsa TMB

TMB reforçarà el servei per a la Nit dels Museus

Subtítol

El funicular de Montjuïc prolonga l’horari fins a la 1.30 de la matinada i la xarxa de metro tindrà més personal d’atenció i de seguretat. A més, TMB reforça amb més vehicles la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc), que circularà fins a la 1.30 h.

L’Espai Mercè Sala de TMB se suma a la Nit dels Museus obrint també les seves portes durant la nit de demà, amb una exposició sobre Picasso.

Per facilitar l’accés dels assistents als diferents centres i museus de Montjuïc que obren portes la tarda-nit-matinada de dissabte amb motiu de la Nit dels Museus, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà els seus serveis de transport públic. La xarxa de metro, que dissabte funciona durant tota la nit, es reforçarà amb més personal d’atenció i de seguretat l’estació de metro d’Espanya, que dona accés als equipaments de Montjuïc, i les estacions del centre de la ciutat.

D’altra banda, el funicular de Montjuïc, que els dissabtes dels mesos de primavera i estiu circula fins a les 22 hores, excepcionalment dissabte 13 de maig ampliarà el seu horari i funcionarà fins a la 1.30 de la matinada.

A més, TMB reforçarà des de les 19 hores amb més vehicles i de més capacitat la línia 150 de bus (Pl. Espanya - Castell de Montjuïc) i circularà fins a les 1.30 hores. Recordar que la celebració del Saló de l’Automòbil a la Fira de Montjuïc obliga a traslladar provisionalment la terminal d’inici-final de la línia 150 de bus de l’avinguda Maria Cristina a la parada Pl. Espanya - Av. Paral·lel.

Obrim l'Espai Mercè Sala

A banda de facilitar l’arribada als museus oferint més servei, la Fundació TMB se suma un cop més a la Nit dels Museus i obrirà la sala d'exposicions Mercè Sala, situada al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de metro a l'estació de Diagonal, des de les 7 de la tarda i fins a la 1 de la matinada d’aquest dissabte 13 de maig. Durant aquesta nit tan especial, es podrà visitar la mostra que actualment acull l’espai ‘Picasso i Catalunya, una empremta indeleble’, en la qual s’hi fa un recorregut amb textos i imatges per la història d’amor entre l’artista malagueny i la ciutat de Barcelona, i la relació de l’artista amb Horta de Sant Joan, Gósol o Cadaqués.

Àmplia proposta cultural

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa que enguany arriba a la seva tretzena edició i en què participen més de 4.000 museus de 40 països europeus. A més de gaudir de les col·leccions i les exposicions temporals dels museus, també es poden veure concerts, dansa, teatre, recitals de poesia i visites guiades, entre altres activitats. 

En aquesta setzena edició, hi prenen part fins a 75 equipaments de 8 ciutats de l’àrea metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma.

Podeu trobar tota la programació en aquest enllaç.

Darrera modificació
16.05.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-reforcara-servei-nit-museus