28.04.2023
Autor
Premsa TMB

El metro registra en menys d’una setmana els dos dies amb més validacions de la seva història

Subtítol

La diada de Sant Jordi també va assolir el major nombre de passatgers en un diumenge

Ahir, dijous 27 d’abril, la xarxa de metro de TMB va registrar el seu segon rècord màxim de viatges en un dia laborable en menys de 7 dies, amb 1.530.000 de validacions. Recordar que l’altre rècord es va assolir el passat divendres, 21 d’abril, amb 1.523.900 de validacions en les seves vuit línies

L’increment de passatge a la xarxa de metro durant aquest any 2023 està sent especialment important, superant amb escreix les dades prèvies a la pandèmia. Destaquen les xifres del passat mes de març, el millor de la història amb 40,3 milions de validacions, 3 milions més que el març del 2019.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, diumenge passat, la xarxa de metro de TMB també va assolir un nou rècord de viatgers en dia festiu, amb 1.206.300 validacions. Aquesta xifra es va aconseguir a conseqüència de la captació de bona part de la mobilitat generada pel dia de Sant Jordi a Barcelona, sumada al partit de Lliga entre el FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid. Com és habitual a Barcelona, la majoria de desplaçaments es van produir cap al centre de la ciutat, on es concentrava l’oferta cultural i lúdica de la diada.

Es consolida la tendència a l’alça a metro i bus

Les xarxes de metro i bus de TMB registren una tendència a l’alça, que ja es va iniciar el 2022 i que segueix creixent, a conseqüència de la qual els dos serveis van sumar el màxim de validacions en un mes de març, superant els 58,6 milions de validacions. Aquesta xifra representa un 21% més de validacions que el mes de març de l’any passat i, comparant amb les xifres de validacions prèvies a la pandèmia, el març del 2023 es van fer 2 milions més de validacions que al mateix mes del 2019.

Darrera modificació
03.05.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/metro-registra-menys-duna-setmana-dos-dies-amb-mes-validacions-de-seva-historia