20.04.2023
Autor
Premsa TMB

TMB reforçarà el servei de transport públic durant la diada de Sant Jordi a Barcelona

Subtítol

Sis línies de metro tindran més trens per augmentar la freqüència de pas i s’incrementarà el nombre d’agents d’atenció al client i de vigilants de seguretat

Una quinzena de línies de bus es reforçaran amb més vehicles i cotxes de més capacitat. D’altra banda, el servei al centre de la ciutat adaptarà els recorreguts per la ‘superilla literària’

Per aquesta diada de Sant Jordi, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà el servei de metro i el de bus. En el cas de metro, en les línies 1, 2, 3, 4, 5 i 11, en totes elles hi haurà més trens de l’habitual per tal d’augmentar la freqüència de pas. El reforç es produirà durant tot el dia especialment a les línies 1, 3 i 4, on es preveu que hi hagin més usuaris amb motiu d’aquesta festivitat. A l’hora punta de la tarda, de 17 a 21 hores, circularà un 31% més d’oferta, respecte d’un diumenge. També s’incrementarà el nombre d’agents d’atenció al client i de vigilants de seguretat.

Per facilitar la mobilitat durant la festa també s’incrementarà l’oferta d’autobús amb més vehicles en servei i amb cotxes de més capacitat assignats a les línies següents: D20, H12, H16, V13, V17, V19, V21, V27, V29, 6, 22, 24, 34, 47 i 111.

A més, s’adaptaran els recorreguts de les línies de bus afectades per la superilla literària que es formarà amb tot el Passeig de Gràcia, entre Diagonal i Gran Via i de Pau Claris a Balmes. Aquest any també s’incorporen a la celebració la Rambla i el carrer Gran de Gràcia. En aquest sentit, les múltiples activitats previstes provocaran una ocupació de la via pública que pot afectar la circulació de les línies de bus de TMB en aquestes zones al llarg de tot el dia, en forma de desviaments o limitacions de recorregut.  

Les línies d’autobús afectades seran: D50, H10, V13, V15, V17, 7, 19, 22, 24, 54, 59 i les rutes blava i vermella del Barcelona Bus Turístic. Des de TMB es recomana als usuaris d’aquestes línies que el diumenge 23 d’abril consultin les alteracions del servei i planifiquin el seu viatge. 

Donada la coincidència amb el partit de Lliga entre el FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid, a les 16.15 hores, es farà l’operativa habitual en dies de partit. Es reforçarà el servei de metro, amb més trens en circulació a les línies 3 i 5 i amb més personal d’atenció a les estacions pròximes a l’Spotify Camp Nou.

Un bus clàssic de TMB present a la diada de Sant Jordi

Demà divendres, 21 d’abril, de 10 a 13 hores, l’autobús de la col·lecció de vehicles Clàssics de TMB, l’antic Pegaso 6038, funcionarà com a bibliobús per explicar a alumnes de segon de primària de l’Escola Rius i Taulet el llibre que Daniel Venteo i Pilarín Bayés van escriure i dibuixar ara fa un any per explicar els cent anys d’història de la xarxa d’autobusos de Barcelona.

El Pegaso 6038, que va córrer per Barcelona els anys 80, estarà exposat a la plaça Lesseps, davant la biblioteca Jaume Fuster de Biblioteques de Barcelona, que enguany, juntament amb la Diputació de Barcelona, col·labora amb TMB en la 17ena edició del Concurs de Relats Curts de TMB.

La participació al Concurs, tant d’escolars, plantilla de TMB i d’amants de l’escriptura en general, ja està oberta a www.relatscurts.tmb.cat . Es pot participar amb un relat lliure, un relat escolar, un InstaRelat o un TuitRelat fins el 29 de maig que ve.

Aquesta edició està plena de novetats tant pel què fa als Premis – el primer premi és una viatge a la primera ciutat literària d’Europa, Praga - com pel què fa a les categories que, per primera vegada, premien la participació dels i les docents a l’hora de motivar a l’escriptura al seu alumnat.

Darrera modificació
24.04.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-reforcara-servei-de-transport-public-durant-diada-de-sant-jordi-barcelona