Autor
Redacció

TMB publica la memòria de sostenibilitat del 2022 amb la mobilitat eficient com a referència

El document es va presentar al consell d’administració del passat 27 de març i recull les xifres de l'actuació i la gestió de l'entitat

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha fet publica la memòria de sostenibilitat de l’any 2022 en què recull les actuacions dutes a terme per l’empresa durant aquest període i presenta, de manera auditada, els números que han dibuixat les actuacions d'aquesta. Amb la recuperació de viatges en les xarxes de bus i metro el 2022, les dades d’aquesta memòria demostren que el transport públic continua sent la columna vertebral de la mobilitat de la ciutat, ja que la majoria dels trajectes que es desenvolupen a Barcelona i la seva àrea metropolitana, es fan amb metro i bus. TMB continua doncs fent els deures, garantint una mobilitat de qualitat, segura i eficient.

Dades principals de la memòria

Les xarxes de bus i metro de TMB han registrat una evolució a l’alça amb un augment d’un 28% de validacions respecte de l’any anterior. D’aquesta manera, durant el 2022, s’han transportat 549,79 milions de viatgers, dels quals 371,68 corresponen a la xarxa de metro i 178,11 milions, a la xarxa de bus i bus turístic. Per la seva banda, el telefèric de Montjuïc ha transportat 1,53 milions de viatgers. Les dades de la memòria també recullen el nombre de places per quilòmetre ofertes o el trajecte recorregut en cotxes per quilòmetre útil.

Fets destacats

Al document també podreu trobar diferents actuacions destacades algunes de les quals recull el Pla Estratègic 2025. Així, els serveis de qualitat, innovadors i segurs s’han fet palesos amb  la posada en servei de 8 busos d’hidrogen a la línia X1, l’inici del projecte d’instal·lació de càmeres de videovigilància, la creació de 3 noves àrees de Bus a demanda o l’adaptació del 93% de les estacions a persones de mobilitat reduïda entre d’altres. També, en l’àrea de gestió responsable, ha destacat la presentació del Pla de responsabilitat social i sostenibilitat o la signatura del conveni col·lectiu de Transports de Barcelona.

En l’àrea de compromís social cal destacar la constitució de la Comissió de seguiment del Pla d’Igualtat de TB, la selecció de 43 conductores de bus per incrementar plantilla femenina dintre del col·lectiu fins a situar-la en el 8,6% o el fet que el 99,47% de les adquisicions de béns i serveis s’hagin fet a empreses de l’àmbit espanyol.

Sostenibilitat i medi ambient

A la memòria també trobareu altres dades interessants sobre la sostenibilitat i protecció del medi ambient, que han servit a TMB per liderar l’aposta per una mobilitat eficient i de qualitat. El fet que el 76% de la flota de bus estigui formada per vehicles híbrids, elèctrics, propulsats amb gas natural i amb pila d’hidrogen o l’aplicació del Pla d’eficiència energètica i estalvi per impulsar projectes que permetin reduir el consum elèctric en 68 GWh i evitar 122.000 tones d’emissions de CO₂ l’any.

El document íntegre de la Memòria de Sostenibilitat 2022 del grup TMB es pot consultar a la secció de documentació del web corporatiu.

Darrera modificació
dilluns, abril 17, 2023 - 10:36
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/tmb-publica-memoria-de-sostenibilitat-2022-amb-mobilitat-eficient-com-referencia