Autor
Redacció

El centenari de la xarxa de bus fa la seva última parada

Ahir al vespre es va celebrar al Teatre Nacional de Catalunya l’acte de cloenda del Centenari del Bus, que durant tot l’any 2022 ha anat desplegant un ampli ventall d’activitats per commemorar els cent anys de les primeres línies regulars d’autobús urbà a Barcelona.

El Teatre Nacional de Catalunya va acollir ahir l’acte de cloenda del Centenari del Bus, que durant tot l’any 2022 ha anat desplegant un ampli ventall d’activitats per commemorar els cent anys de les primeres línies regulars d’autobús urbà a Barcelona.

Durant l’acte, dirigit per l’actriu Ivana Miño, va donar la benvinguda la presidenta de TMB, Laia Bonet, qui va remarcar la importància de la xarxa de transport públic en la vertebració urbanística i social de Barcelona i l’àrea metropolitana. També van enviar paraules de felicitació per aquests cent anys de la xarxa de bus el secretari general de la UITP, Mohamed Mezghani, i la presidenta d’Alamys, l’associació llatinoamericana de metros, Sílvia Roldán.

El secretari de mobilitat i infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas, va destacar la importància de la xarxa d’autobusos de TMB per a la intermodalitat de transport públic a l’àrea metropolitana i a Catalunya. A més, es varen poder visionar dos vídeos sobre la història però també el present i el futur de l’autobús urbà.

Amb tot, el moment més emotiu de la vetllada varen ser les paraules d’agraïment del treballador de bus més veterà de la plantilla, José Antonio Dorador, que va començar a treballar a l’aleshores TB el 1977 i que va destacar l’intens sentit de família que uneix els treballadors i treballadores de TMB. 

L’acte es va iniciar i va cloure amb unes brillants actuacions de la ballarina de dansa contemporània, Sol Picó. Després, es va servir un còctel que va permetre retrobaments i una estona distesa per agrair la gran aportació que han fet al programa d’activitats del Centenari de Bus tant els col·laboradors i patrocinadors - més de vint empreses i institucions s’hi ha volgut afegir – com especialment els conductors i conductores voluntàries, així com treballadors i treballadores de bus, serveis centrals, comunicació corporativa i fundació de TMB.

També va ser el moment per tornar a gaudir del magnífic i recentment restaurat Tilling Stevens, el primer bus que va recórrer els carrers de Barcelona, així com els seus cosins germans de l’àrea de Patrimoni de TMB, l’Aclo Regent III i el Dodge Brothers que, junt amb el Chausson 49, han voltat per Barcelona i els municipis de l’àrea durant el Centenari de Bus, que ahir va arribar a la seva  parada de destí.

Darrera modificació
divendres, març 24, 2023 - 15:08
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/centenari-de-xarxa-de-bus-fa-seva-ultima-parada