Autor
Rosa Avis

Plaça Espanya compta amb un nou vestíbul accessible a l'intercanviador de l'L1

La posada en servei d’aquest nou vestíbul millora l'accessibilitat de l'itinerari fins a l’andana amb direcció Hospital de Bellvitge

Avui ha entrat en servei el nou vestíbul de l’L1 de metro d’Espanya situat davant del Centre Comercial Les Arenes, que inclou un ascensor per accedir a l’andana sentit Hospital de Bellvitge. Amb aquesta posada en servei, juntament amb la de l’ascensor de l’accés del carrer Tarragona de fa uns mesos, es millora l'accessibilitat de l'itinerari per a usuaris amb mobilitat reduïda a l’andana en aquesta direcció.

Aquesta millora forma part de les obres d’adaptació de l’intercanviador d’Espanya que porta a terme el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya amb una inversió de 13,2 MEUR i disposen de finançament del fons FEDER.

Cap a l’accessibilitat total

Al subsòl de la plaça d’Espanya hi ha actualment dues estacions de metro –L1 i L3– i una de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). En aquest intercanviador, que registra en conjunt més de 18 milions persones usuàries a l’any, està adaptada l’estació d’FGC, i l’actuació prevista és adaptar les estacions de metro L1 i L3 i els itineraris de correspondència entre aquestes i també amb FGC.

Les tasques pendents d’execució per a completar l’adaptació de l’intercanviador són la reconfiguració de l’actual passera d’intercanvi entre andanes de l’L1 de metro, la remodelació de l’actual vestíbul de l’L3 de metro així com la instal·lació de diversos ascensors per a garantir la connexió entre els diversos nivells de les estacions.

D’altra banda, cal assenyalar que Territori licitarà enguany altres obres a l’intercanviador, com la millora de les condicions d’evacuació i dels sistemes de ventilació, amb una inversió de prop de 10 MEUR.

En paral·lel, en superfície estan en marxa les obres de reposició de la urbanització de l’àmbit a l’entorn del centre comercial, el que permetrà recuperar per a la circulació el carril bus de pujada al carrer de Tarragona durant l’abril.

Finalment cal recordar que en l’actualitat estan adaptades 153 de les 165 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea metropolitana de Barcelona, una xifra que suposa un 93% del total.

Es pot accedir a la nota de premsa original emesa per Territori clicant en aquest enllaç.

Darrera modificació
dimarts, març 21, 2023 - 12:52
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/placa-espanya-compta-amb-nou-vestibul-accessible-lintercanviador-de-ll1