Autor
Laura Martínez

El Global Public Transport Summit 2023 es presenta a Madrid

El conseller delegat de TMB ha apuntat algunes de les claus del congrés que se celebrarà a Barcelona i que avui s'ha presentat a la seu la Fundació de Ferrocarriles Españoles

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra, i el president de Renfe, Raül Blanco, han participat avui en l’acte de presentació a Madrid del Global Public Transport Summit Barcelona 2023 organitzat per la Unió Internacional del Transport Públic (UITP).

El Summit, que se celebrarà a Barcelona del 4 al 7 de juny, es presenta com l'esdeveniment més gran a escala mundial dedicat a la mobilitat sostenible. Durant el congrés es donen a conèixer les principals novetats del sector i suposa una excel·lent oportunitat de projecció per a la indústria catalana. Per al Summit 2023, s’espera reunir a la capital catalana 2.500 participants de països de tot el món, 280 expositors, 300 ponents, i més de 100 representants de mitjans de comunicació, a més de 15.000 visitants a la fira.

Durant la trobada d'avui s'ha analitzat el paper clau del ferrocarril com a columna vertebral de la mobilitat urbana i metropolitana i s'ha subscrit un acord entre la Fundación de los Ferrocarriles Españoles i la UITP, representada pel seu president, Khalid Alhogail i el seu secretari general, Mohamed Mezghani.

Barcelona com a referent mundial en mobilitat

Lertxundi ha destacat la importància de celebrat un congrés d'aquesta magnitud que convertirà Barcelona durant uns dies en el principal aparador en mobilitat: "és una oportunitat única per aprendre i compartir experiències amb operadors i empreses del sector del transport de tot el món". El conseller delegat de TMB ha explicat que "aquest congrés en permetrà mostrat tot el que s'està fent bé en matèria de transport públic en el nostre país en un context de recuperació com ho demostra el fet que les darreres setmanes el metro de Barcelona està aconseguint xifres rècord, fins i tot per sobre de les xifres prèvies a la pandèmia".

Els milers d'assistents al Summit podran veure una xarxa de metro innovadora i conèixer de primera mà els projectes en marxa d'ampliació de la línia 9 que revolucionaran durant els pròxims anys la mobilitat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. També coneixeran l'aposta de TMB per una flota d'autobusos zero emissions sempre amb la "sostenibilitat i el medi ambient com a eixos prioritaris".

Darrera modificació
dimarts, març 7, 2023 - 12:26
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/global-public-transport-summit-2023-es-presenta-madrid