03.03.2023
Autor
Premsa TMB

Incrementen les validacions al metro durant el MWC, superant en un 11% la xifra de 2019

Subtítol

Amb més de 5,7 milions de validacions durant els dies del congrés, s’ha superat la xifra de 2019 -la darrera edició abans de la pandèmia- i la de l’any passat, i s’ha registrat rècord de viatges en un dia amb 1,45 milions de validacions el dimecres

A bus, TMB va reforçar les línies H12, V1, 46 i 65, a més de posar un servei de busos llançadora contractat pel MWC. En ambdós casos el servei ha funcionat sense incidències i amb un alt nivell d’ocupació

Les xarxes de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han registrat un increment de passatge durant els dies del Mobile World Congress (MWC), especialment al metro, on s’han incrementat un 11% les validacions respecte als dies del congrés el 2019 (la darrera edició abans de la pandèmia). En la comparativa amb l’any passat, l’increment és encara més gran, d’un 25%.

A més, el dimecres 1 de març, el metro va registrar rècord de validacions des de la pandèmia en un dia, amb més d’1,45 milions de validacions. En total, durant el congrés s’han sumat 1,13 milions de validacions respecte a l’edició del 2022 i 0,55 milions respecte al 2019. També cal assenyalar que la línia on més s’ha notat la influència del congrés ha estat a l’L5 que ha registrat l'increment més gran de la xarxa de metro durant aquests dies de MWC.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha destacat que “les xarxes de TMB han contribuït notablement a la mobilitat en aquests dies de MWC demostrant un cop més la seva capacitat per adaptar-se als grans esdeveniments de la ciutat i que són un transport clau per a la mobilitat de Barcelona”.

Alt nivell d’ocupació a bus

Pel que fa a bus, TMB va reforçar les línies regulars d’accés al congrés: H12 (Gornal - Besòs Verneda), V1 (Districte Gran Via l’Hospitalet - Av. Esplugues), 46 (Pl. Espanya - Aeroport BCN) i 65 (Pl. Espanya - El Prat). Addicionalment, l’organització del MWC va contractar a TMB un servei especial d’autobusos llançadora directes que ha connectat la plaça d’Espanya amb els recintes firals de la Gran Via. Tant les línies regulars com els busos llançadora han funcionat amb la freqüència prevista, sense incidències i amb un alt nivell d'ocupació.

Rècord de metro al febrer

Agafant tot el mes de febrer, la xarxa de metro de TMB ha registrat un nou rècord fins a marcar el millor mes de febrer de la història amb més de 34,8 milions de validacions. Aquesta important xifra ratifica la tendència a l’alça en el nombre de viatges que s’està observant a la xarxa de metro -també a bus- de TMB des de l’inici de 2022 i que millora progressivament mes a mes.

Cal recordar que entre ambdues xarxes durant el 2022 han sumat més de 545 milions de validacions (317,6 milions a metro i 173,8 milions a bus), un 28% més que el 2021. De fet, la xarxa de metro va mostrar registres superiors al 2019 durant el mes de setembre i pràcticament equiparables durant l’últim trimestre. Ara, en aquest mes de febrer ja del 2023 també s’han superat les xifres del mateix mes en anys previs a la pandèmia, al 2019 es va quedar en 33,5 milions i al 2023 s’ha arribat als 34,8 milions.

Darrera modificació
03.03.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/incrementen-validacions-metro-durant-mwc-superant-11-xifra-de-2019