Autor
Laura Martínez

El Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, present a TMB

Avui hem realitzat una acció de sensibilització amb estudiants de 4t de l'E.S.O. per visibilitzar el treball de les dones que es dediquen a les àrees STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria o Matemàtiques)

El passat dissabte, 11 de febrer, es va commemorar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i avui hem volgut donar visibilitat al treball d'algunes dones a TMB que dediquen la seva feina a les àrees de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques per convertir-les en referents femenins per a la infància i l’adolescència i donar així impuls a les vocacions científiques entre les nenes.

Estudiants de 4t de l'E.S.O. de l'I.E. Turó de Roquetes han fet una visita a les instal·lacions del CON de Triangle, on han pogut conèixer de primera mà la feina de Paula Adame Sánchez, estudiant de CFGS Automoció al I.E. la Guineueta de Barcelona i que està realitzant al taller de Bus les pràctiques de la FP Dual. L’I.E. Turó de Roquetes participa en el projecte de la Fundació Bertelsmann amb qui TMB ha establert una col·laboració directa dins del seu projecte “XCelence-Escoles que inspiren”.

Després, a la sala de reunions han participat d'una xerrada amb la Yolanda Arnáez Moreno, tècnica especialista en gestió ambiental i enginyera tècnica industrial, de la branca electrònica, amb la Natàlia Bigas Torrent, directora de servei infraestructures de bus i enginyera tècnica en telecomunicacions i enginyera superior en electrònica i en telecomunicacions, i amb la Sara Marín Segura, tècnica operativa de línies automàtiques i enginyeria de tecnologies industrials i màster universitari en enginyeria industrial, que els han parlat de la seva professió com a dones que es dediquen a les àrees tècniques.

Aquesta activitat s’emmarca en les polítiques d’igualtat, diversitat i inclusió de TMB que, despleguen el compromís de la companyia pel desenvolupament de la societat cada cop més sostenible i equitatiu, potenciant de manera especial el talent femení i visibilitzant dones referents de la nostra organització.

L’any 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar declarar el dia 11 de febrer com a Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, per tal de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència. També es pretèn eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació  mitjançant polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes, així com reconèixer els seus èxits.

Darrera modificació
dimarts, febrer 14, 2023 - 15:30
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/dia-internacional-de-dones-nenes-ciencia-present-tmb