Autor
Redacció

L’Exposició itinerant ‘Dissenyant per a tothom’, ara a l’espai Mercè Sala

La mostra dona a conèixer el resultat del procés de cocreació engegat per TMB, alumnes d’Elisava i el Barcelona Centre de Disseny (BCD) amb l’objectiu de dissenyar nous recolzabraços per les estacions de metro

L’Espai Mercè Sala acull des d’aquest 8 de febrer, l’exposició itinerant ‘Dissenyant per a tothom’. Aquesta mostra neix amb l’objectiu d’apropar el públic al procés de cocreació que es va engegar per al disseny i la creació de reposabraços pels bancs de les andanes del metro de Barcelona, el resultat del qual ja es va presentar durant el mes de desembre. En l'acte d'inauguració de l'exposició a l'Espai Mercè Sala, el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, ha destacat que aquest projecte contempla accessibilitat, sostenibilitat, economia circular i innovació; qüestions que responen al fet de "pensar constantment en com millorar el què fem cada dia" per tal de millorar el servei que s'ofereix a la ciutadania. el director general d'Elisava, Javier Peña, ha mostrat el seuagraïment a TMB per la col·laboració i ha demanat que s'acceleri l'extensió dels reposabraços per tota la xarxa de mestro, tot explicant que aquest tipus de disseny permet millorar la vida dels usuaris. Per la seva banda, la directora general de Barcelona Centre Disseny (BCD), Isabel Roig, havolgut posar en valor el talent jove de Barcelona que s'exemplifica en projectes com aquest.

L’exposició explica les conclusions i el camí que ha recorregut aquesta iniciativa que va partir de l’àrea d’innovació de TMB, TMBinnova i el servei d’Accessibilitat, amb la finalitat de crear un objecte per a fer les estacions de metro més accessibles per a les persones amb diversitat funcional. Alumnes del Grau en Disseny i del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d’Elisava, sota la direcció estratègica de la unitat d'innovació del Barcelona centre de Disseny (BcD), van recollir el testimoni d’aquest repte, fent realitat una proposta de la qual ara en podeu veure el procés creatiu. A l’exposició trobareu exemples d’aquests reposabraços, els primers esbossos, les propostes gràfiques i el procés de creació d’un producte que troba en el reciclatge un dels seus principis —els reposabraços estan fabricats a partir dels tubs d’acer inoxidable d’autobusos ja retirats del servei—.

La mostra, de caràcter itinerant, ha passat prèviament pel Disseny Hub Barcelona, seu del Barcelona Centre de Disseny, on es va inaugurar el 20 de desembre. Ara, romandrà al Mercè Sala fins al 16 d’abril i finalitzarà el seu perible posant rumb a l’Espai Atri d’Elisava, on hi serà fins al 12 de maig.

Darrera modificació
dijous, febrer 16, 2023 - 17:38

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/lexposicio-itinerant-dissenyant-tothom-ara-lespai-merce-sala