18.01.2023
Autor
Premsa TMB

TMB convoca 250 noves places de conducció de bus i reserva un 40% per a dones

Subtítol

La convocatòria per ampliar la borsa de conductors i conductores dels autobusos de TMB busca incorporar 250 nous i noves professionals, dels quals almenys 100 hauran de ser dones

En el marc de les polítiques d'igualtat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)  s'ha fet una convocatòria per ampliar la borsa actual de conductors i conductores dels autobusos de TMB en 250 professionals amb una reserva de quota del 40% per a dones, és a dir, que almenys 100 de les noves places que s'han de cobrir seran per a dones. La convocatòria, que es pot consultar al web de TMB permetrà augmentar el percentatge de dones dins del col·lectiu de personal de conducció a la xarxa de bus de TMB que actualment és d'un 9,41% del total. Aquesta és una de les accions que estableix el Pla d'Igualtat de Bus que té com a objectiu principal assegurar la igualtat de tracte i d’oportunitats i prevenir qualsevol mena de discriminació per raó de gènere que es pugui produir. Aquesta convocatòria, que ha anat acompanyada d’una campanya als perfils de xarxes socials de TMB, permetrà incrementar el nombre de professionals de la conducció de bus de TMB que es quedaran a la borsa de treball per incorporar-se quan les necessitats del servei ho requereixin.  

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha reivindicat "la necessitat d'impulsar el talent femení" i ha destacat que "només amb mesures com aquesta convocatòria es pot començar a transformar un sector masculinitzat". En aquest mateix sentit, la presidenta de TMB es va ja pronunciar en un dels espais de diàleg que TMB va impulsar el març passat —en motiu del dia de la dona— on diferents dones al capdavant del transport a Catalunya van reflexionar sobre la situació del col·lectiu femení al sector. TMB també va comptar l'any passat amb l'exposició DonesTech a les seves instal·lacions, una acció que mostrava a treballadores amb estudis i llocs de feina que encara s'associen a homes. 

A més, també en el marc de les polítiques d'igualtat, TMB va posar en marxa al juliol un programa amb la finalitat de promoure les pràctiques professionals per a dones que actualment estiguin cursant estudis dintre de l’àmbit STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria o Matemàtiques), especialitats que compten amb una baixa representació per part del col·lectiu femení dintre del món laboral. El programa té la tutorització de dones professionals del sector STEM que actualment ja treballen a TMB.

Darrera modificació
18.01.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-convoca-250-noves-places-de-conduccio-de-bus-reserva-40-dones