Autor
Redacció

L’accés dels patinets elèctrics al transport públic quedarà prohibit des de l'1 de febrer

TMB modificarà de manera temporal les condicions generals d’utilització dels seus serveis de manera que es contempli aquesta prohibició

El Consell d’administració de l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) ha decidit instar els operadors de transport públic perquè a partir de l'1 de febrer incloguin la prohibició de l’accés al transport públic dels patinets elèctric i altres vehicles de mobilitat personal (monocicles). D’aquesta manera, i seguint les indicacions de l’ATM, Transports Metropolitans de Barcelona prohibirà, per un període inicial de sis mesos, l’accés d’aquests vehicles elèctrics de mobilitat personal a la seva xarxa de transport públic.

Durant aquests sis mesos s’elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés i seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal al transport públic. Aquest treball es farà conjuntament amb la col·laboració dels diversos agents interessats en la seguretat del sistema de transport: operadors, bombers, instituts de seguretat de vehicles i altres. Així, fins que no es conclogui en quines condicions es garanteix la seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal, s’ha optat per no permetre’n el seu accés.

Amb aquesta decisió es fa prevaldre el principi de seguretat preventiva orientada a la protecció de les persones usuàries del transport públic, del personal que hi treballa i de les seves instal·lacions.

Comunicacions i sancions administratives

Transports Metropolitans de Barcelona informarà pels seus canals habituals d’aquesta mesura que entra en vigor el pròxim 1 de febrer. L’incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics a la xarxa de transport públic podrà ser denunciada pels equips d’intervenció comportant una sanció administrativa de 200 euros.

Darrera modificació
dimecres, gener 11, 2023 - 12:59
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lacces-patinets-electrics-transport-public-quedara-prohibit-des-de-l1-de-febrer