Autor
Redacció

TMB ha tornat a mostrar la seva vessant més solidària durant aquest 2022

El suport a la mobilitat de les persones refugiades provinents d'Ucraïna ha estat una mostra de les diverses accions que han deixat constància del compromís diari de TMB amb la societat

Aquest 2022 ha estat ben present al centre de l’activitat solidària de Transports Metropolitans de Barcelona. L’empresa pública ha destacat amb diferents accions que han servit per refermar el caràcter solidari de l’entitat. El suport per facilitar la mobilitat de les persones ucraïneses que han arribat a Barcelona, refugiades del conflicte bèl·lic que pateixen, n’ha estat una de les més destacades. Però ni molt menys, l’única: altres serveis solidaris per la mobilitat, les col·laboracions en la difusió d’iniciatives d’entitats del tercer sector social o la 12a edició del Tria la teva causa ­—en aquesta ocasió dedicada a la teràpia gènica—, han acabat de construir la vessant solidària demostrada per les 773 persones treballadores que han format part dels programes de voluntariat de TMB durant tot l’any.

Suport a les persones refugiades d’Ucraïna

TMB es va sumar al dispositiu coordinat per la Creu Roja, a instàncies del Ministeri d’inclusió, Seguretat Social i Migracions per donar suport a les persones refugiades provinents d’Ucraïna amb una doble aportació: d’una banda, es van cedir 2.250 títols de transport de la mà de l’ATM a la Creu Roja per facilitar l’accés de les persones refugiades procedents del conflicte a serveis de TMB. I de l’altra, es va cobrir la mobilitat de les persones acabades d’arribar del país eslau, amb el voluntariat de Conductors Solidaris de Catalunya —ONG formada principalment per personal de TMB—, garantint els desplaçaments des de l’estació de Sants fins al pavelló de la fira habilitat per a l’acollida d’aquesta població.

Així, entre el 18 de març i el 30 de juny, es van realitzar un total de 97 serveis, amb la participació de 166 persones voluntàries que van ajudar als desplaçaments de 4182 persones refugiades.

Altres serveis per la mobilitat

TMB també va mostrar la seva solidaritat aquest 2022 cobrint diversos desplaçaments amb serveis per gent gran que viu a residències o a centres de dia, en el marc d’activitats lúdiques o culturals organitzades pels mateixos centres. També s’han dut a terme desplaçaments en col·laboració amb l’Institut Guttmann, formant part del seu programa de rehabilitació funcional, de manera que l’experiència de viatjar en bus serveixi a persones amb discapacitat per adquirir habilitats i confiança a l'hora de treballar la seva autonomia.

En total, s’han fet 34 serveis solidaris de bus amb la col·laboració de professionals voluntaris de TMB beneficiant així a 620 persones dels col·lectius més vulnerables.

Imatge
Voluntaris de TMB, pacients i personal de Guttmann a l'inici d'una sortida / Foto: Guillermo Cruz (TMB)

Tria la teva causa 2022 i les col·laboracions en difusió

La participació de la plantilla ha estat clau també per escollir una de les principals iniciatives solidàries de l’any, l’anomenada Tria la Teva causa, que en aquest 2022 arribava a la seva edició número 12. El projecte, presentat pel treballador José Antonio Rodríguez conjuntament amb l’associació CTNNB1, i dedicat a la teràpia gènica — un conjunt de tècniques que utilitzen transferències de material genètic per prevenir o curar algunes malalties, els tractaments de les quals es troben amb dificultats per dirigir el material genètic de manera específica a cèl·lules o teixits i la regulació del gen— va ser l’escollit majoritàriament per la plantilla com a la causa motivadora d’aquesta acció de conscienciació que va albergar, entre d’altres, una exposició a les instal·lacions de TMB.

D’igual manera es van acordar un total de 105 col·laboracions en difusió mitjançant els canals habitual de TMB per donar a conèixer iniciatives, esdeveniments i campanyes d’entitats del tercer sector social.

Transports Metropolitans de Barcelona ha demostrat així, un cop més, el seu compromís no només amb la mobilitat de les persones sinó també amb els reptes diaris de la societat que ens envolta.

Darrera modificació
dijous, gener 5, 2023 - 11:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/tmb-ha-tornat-mostrar-seva-vessant-mes-solidaria-durant-aquest-2022