Autor
Carme Becerra

Un 2022 de cine (i televisió) a les xarxes de transport i les instal·lacions de TMB

Les pel·lícules Estación Rocafort o Bird Box, o anuncis com el de l’empresa Visa, utilitzen vehicles o instal·lacions de TMB com a platós de rodatge on recreen les més diverses situacions.

El metro i l’autobús són escenaris que inspiren la creativitat. Així es posa de relleu cada temporada amb els certàmens que organitza TMB (Subtravelling pel que fa al cinema i Relats Curts quant a la creació literària), però també perquè les xarxes i instal·lacions de la companyia són escollides  com a emplaçaments de pel·lícules i espots. 

L’oferta de TMB en aquest sentit s’agrupa sota el paraigües dels serveis especials, que gestionen la contractació dels vehicles i espais disponibles i vetllen pel bon desenvolupament d’aquestes activitats, que són possibles gràcies a la col·laboració dels diferents departaments de l’empresa que hi participen (i que canvien en funció de la localització escollida).

Les opcions són molt variades: en moviment (per exemple, a bord d’un autobús) o en instal·lacions fixes (com estacions de metro), a més de patrimoni històric, Funicular i Telefèric de Montjuïc, Barcelona Bus Turístic... i d’altres espais menys coneguts però plens de possibilitats, com les cotxeres de bus o certes estructures de metro, passadissos ocults, antics enllaços, etc.

2022, ‘Estación Rocafort’ i més

Els serveis especials que TMB ofereix a les empres interessades agrupen també el transport de passatgers (com les llançadores que s’habiliten per a esdeveniments multitudinaris, per exemple, el Primavera Sound) o la cessió de mapes de transport. El 2022, els rodatges van suposar el 36% del total de les activitats d’aquest àmbit de negoci.

 

Cal destacar la pel·lícula Estación Rocafort, pel protagonisme que atorga al metro aquesta ficció i pel gran nombre de localitzacions de TMB que hi apareixen. El film, dirigit per Luis Pietro i protagonitzat per Javier Gutiérrez i Natalia Azahara, s’ha rodat a diferents punts del Triangle Ferroviari, La Sagrera, Maragall, Rocafort o el Taller de Sant Genís. Una gravació que ha finalitzat cap als darrers dies del 2022.

Hi ha hagut més pel·lícules, com l’spin-off del llargmetratge de suspens Bird Box, que tindrà a Mario Casas com a protagonista i en què la plataforma Netflix recrea una ciutat post apocalíptica. Però podríeu arribar a reconèixer més escenaris relacionats amb el transport públic a anuncis o sèries que s’han rodat aquest passat any, com un espot de l’empresa de pagaments electrònics Visa o un capítol de la sèrie de TV3 Com si fos ahir, entre d’altres.

Trobareu més informació sobre les opcions disponibles a l’apartat serveis especials del web corporatiu. Aquí sota, un tast, en imatges, dels rodatges del 2022.

Darrera modificació
dijous, gener 5, 2023 - 09:58
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/2022-de-cine-televisio-xarxes-de-transport-installacions-de-tmb