04.01.2023
Autor
Premsa TMB

Transport públic per a la Cavalcada de Reis 2023 de Barcelona

Subtítol

TMB recomana el metro per als desplaçaments demà dijous 5 de gener a la tarda i al vespre

Amb motiu de la celebració de la Cavalcada de Reis 2023 de Barcelona, així com d’altres cavalcades i actes similars en diversos barris de la ciutat i municipis de l’àrea metropolitana, demà, dijous 5 de gener, a la tarda i al vespre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del metro en els desplaçaments als llocs on es faran les diferents activitats programades. No s’hi preveuen aforaments limitats.

A causa dels esmentats esdeveniments es restringirà el trànsit als vehicles privats i hi haurà afectacions en el recorregut de la gran majoria de línies d’autobús, que seran limitades o desviades entre les 16 i les 21.30 hores, aproximadament. És per això que el metro serà el transport idoni per a facilitar la mobilitat de la ciutadania.

Els Reis d’Orient arriben un any més per mar i, un cop instal·lats Ses Majestats i el seu seguici a les carrosses, inicien la Cavalcada aproximadament a les 6 de la tarda. El recorregut, diferent a l’habitual a causa de les obres de la Via Laietana, s’inicia a l’avinguda del Marquès de l’Argentera amb el passeig de Circumval·lació per continuar pel passeig d’Isabel II, pg. de Colom, av. Paral·lel, ronda de Sant Pau, carrers Comte d’Urgell i Sepúlveda per reprendre l’av. Paral·lel, pl. d’Espanya i av. Reina Maria Cristina, finalitzant a la Font Màgica de Montjuïc cap a les 9 del vespre. Es recomana el metro per accedir-hi.

Metro fins a les 2 de la matinada dijous i divendres

Per facilitar els desplaçaments de la ciutadania, per demà dijous 5 de gener s’ha programat a les línies convencionals de metro, és a dir, les línies 1, 2, 3, 4 i 5, l’oferta de dia laborable lectiu. A més, es mantindrà el nombre de trens en circulació per mantenir freqüències d’hora punta fins a la finalització de l’esdeveniment, especialment a les línies 1, 2, 3 i 4, que compten amb estacions coincidents amb el recorregut de la Cavalcada. La xarxa de metro funcionarà demà, dijous 5 de gener, fins a les 2 de la matinada, pel fet de ser vigília de festiu. Demà passat, divendres 6, dia de Reis, el metro funcionarà fins a les 2 de la matinada, pel fet de ser divendres.

El metro es reforçarà també amb més personal d’atenció al públic, neteja, manteniment i seguretat a les estacions més concorregudes durant la celebració de la Cavalcada, com Ciutadella / Vila Olímpica (L4), Barceloneta (L4), Drassanes (L3), Paral·lel (L2 i L3), Sant Antoni (L2), Poble Sec (L3), Espanya (L1 i L3), Rocafort (L1), Urgell (L1) i Universitat (L1 i L2). En totes elles hi haurà efectius per ordenar els fluxos de passatge i adoptar restriccions si fos necessari.

Autobusos històrics en la desfilada reial

Com ja és habitual, TMB participa activament en aquest esdeveniment que tanca la campanya nadalenca. A més de la col·laboració indispensable de diversos conductors i tècnics voluntaris, quant a material mòbil TMB aporta autobusos de dos pisos del Barcelona Bus Turístic i les plataformes mecàniques de diverses carrosses que desfilaran a la Cavalcada, així com tres autobusos històrics de la Fundació TMB: el Dodge Brothers 240 (1940), l’Aclo Regent III de dos pisos (1948), i l’articulat Pegaso 6035 (1968).

Per conèixer totes les alteracions i recomanacions de transport públic per anar a la Cavalcada de Reis 2023 de Barcelona, la principal, i també a les cavalcades dels diferents barris, es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació
05.01.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/transport-public-cavalcada-de-reis-2023-de-barcelona