25.11.2022
Autor
Premsa TMB

La xarxa de metro incrementa el servei fins al 12,6% els festius previs a Nadal

Subtítol

TMB programa més trens especialment a les línies 1 i  3 els pròxims dissabtes, diumenges i festius d’obertura dels comerços

Per Cap d'Any el metro funcionarà tota la nit, mentre que el dissabte 24 de desembre, vigília de Nadal, tancarà a les 23 hores

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un reforç del servei de metro el proper cap de setmana de novembre i els tres primers del desembre, així com festius amb comerços oberts abans de Nadal per facilitar la mobilitat sostenible, ràpida i segura en les setmanes anteriors a les festes, en què es multipliquen les sortides per compres, lleure i visites. Així, el metro serà, un any més, l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques.

Reforços i horaris del metro

Per als diumenges i festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes, és a dir, els dies 27 de novembre, 4, 8, 11 i 18 de desembre, així com demà dissabte i els tres primers dissabtes de desembre, l’oferta de servei es millorarà un 11,5% a la franja d’hora vall de la tarda (entre les 13 i les 17 hores) i un 12,6% a la franja d’hora punta de la tarda-vespre (entre les 17 i les 21 hores). Cal destacar l’augment de trens a les línies, especialment a l’L1 (la vermella) i l’L3 (la verda), el que comporta una millora de la freqüència de pas del 25% i del 33,3% respectivament. Les estacions més properes a la zones comercials també es reforçaran amb més personal d’atenció i de seguretat.

En quan a horaris, el dilluns 5 i el dimecres 7 de desembre, pel fet de ser vigílies de festiu, el servei es prestarà fins a les 2 de la matinada. Els dies 6 i 8 de desembre l’horari serà l’habitual d’un festiu i estarà obert, per tant, fins a la mitjanit.

D’altra banda, dissabte 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores. El dia de Nadal el metro funcionarà de 5 del matí a 2 de la matinada, i per Sant Esteve el metro circularà fins a les 12 de la nit. 

Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del dissabte 31 de desembre al diumenge 1 de gener, el metro donarà servei de manera ininterrompuda.

Autobusos

La xarxa d’autobusos també reforçarà algunes línies que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els esmentats dies festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport de diverses línies, dotant-les de vehicles articulats.

Cal tenir en compte que el dissabte 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22 hores.

Darrera modificació
30.11.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/xarxa-de-metro-incrementa-servei-fins-126-festius-previs-nadal