Autor
Redacció

#TMBrecomana la campanya per impulsar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat

L’organització Dincat, que agrupa prop de 300 entitats catalanes de persones amb discapacitat intel·lectual, centrarà el seu manifest per al proper Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre) en el dret de treballar del col·lectiu, així com en acabar amb els obstacles que dificulten que trobin feina.

Ara mateix, tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat només una de cada 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament en actiu té feina, quedant vulnerat un dret a l’ocupació en igualtat d’oportunitats que està recollit a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU.

Dincat impulsa la campanya Volem i podem treballar per reivindicar el dret a una feina digna i denunciar les barreres que es troba el col·lectiu per accedir al mercat laboral. La iniciativa inclou la celebració (dimarts 29 de novembre, a les 18 h, en formats presencial i online) d’una taula rodona on diferents persones amb discapacitat intel·lectual mantindran una conversa amb el Conseller de Treball, Roger Torrent, per traslladar les seves demandes i inquietuds en relació al món del treball o la formació, entre d’altre qüestions.

TMB hi col·labora fent difusió de la campanya.

Darrera modificació
dimecres, novembre 23, 2022 - 10:37
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmbrecomana-campanya-impulsar-locupabilitat-de-persones-amb-discapacitat