Autor
Redacció

TMB i el futur de la mobilitat sostenible a la jornada inaugural del Tomorrow Mobility

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha donat la benvinguda a les persones assistents a les jornades i les ha convidat a participar de les xerrades que diferents professionals realitzaran a l’estand de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona torna a estar present per segon any consecutiu al Tomorrow Mobility Congress, cita que s'emmarca dintre del congrés mundial Smart City. Aquest congrés permet establir sinergies entorn d'una comunitat global i nombrosa relacionada amb la mobilitat però també amb el futur i la sostenibilitat de les ciutats.  

Durant la jornada inaugural, TMB ha obert les portes del seu estand, que en aquesta edició està dedicat a explicar projectes clau de l’entitat com ara l'arribada de nous trens per al metro de Barcelona, el servei de bus a demanda o el servei de bicicleta metropolitana ambici.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, hi ha estat present per donar el tret de sortida a les xerrades que diferents professionals de la casa portaran a terme en el transcurs del congrés i ha convidat els assistents a “conèixer de la mà de TMB els diversos projectes que ens han de dur a la mobilitat del futur”.

 

L’aposta per l’hidrogen

La jornada inaugural també ha donat pas a la primera d’aquestes xerrades que ha fet èmfasi en l’aposta de TMB per l’ús de l’hidrogen com vector energètic. El responsable d’Innovació i desenvolupament tecnològic de l’àrea de bus de TMB, Mario Canet, ha explicat que el model de negoci que adopta TMB en l’aposta de l’hidrogen és “diferent i innovador” perquè combina fonts públiques i privades. Públiques per “l’adquisició de vehicles” i privades per les infraestructures “com és el cas de la Hidrogenera, primera instal·lació d’aquestes característiques a l’estat”.

Canet també ha explicat que la tecnologia d’Hidrogen “té molt més marge de millora” enfront l’ús “dels vehicles de bateries elèctriques” i que el camí cap a la sostenibilitat i l’ús d’energies verdes també implica apostar per aquesta energia com a futur de la mobilitat.

 

Altres projectes

L’agenda d’actes continuarà durant els pròxims dies en què s’han programat més compareixences per conèixer la mobilitat del futur. Així, demà dimecres a les 11:30 serà el torn de la presentació de l’AMBici mentre que a les 12:30 es presentarà el TMB Internacional Bussines. A les 16:00, serà el torn de l’àrea d’Innovació de TMB, que donarà a conèixer els guanyadors del repte TMBInnova 2022, que aquest any va dirigir a donar resposta a la pregunta: Com podríem agilitzar la resolució de consultes a l’interior del Bus de manera inclusiva?

La jornada final de dijous començarà amb una xerrada dedicada als plans d’eficiència energètica a metro (10:30) i bus (11:30), mentre que a les 12:30 es donarà el tret final a les activitats de TMB al Tomorrow Mobility Congress 2022, amb la presentació dels nous trens de TMB.

 

Darrera modificació
dijous, novembre 17, 2022 - 14:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-futur-de-mobilitat-sostenible-jornada-inaugural-tomorrow-mobility