Autor
Laura Martínez

TMB i el seu compromís per la sostenibilitat al Tomorrow Mobility World Congress 2022

L’estand dins de l’esdeveniment de Fira de Barcelona acull del 15 al 17 de novembre una programació de presentacions sobre objectius clau de la companyia i reptes relacionats amb el futur de la mobilitat

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) participa en el congrés internacional Tomorrow Mobility World Congress (TMWC), que se celebra del 15 al 17 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Des del seu estand, TMB tindrà experts explicant projectes clau de l’entitat com ara l'arribada de nous trens per al metro de Barcelona, el servei de bus a demanda o el servei de bicicleta metropolitana ambici.

Aquest congrés es fa coincidir amb l’Smart City Expo World Congress, cosa que permet establir sinergies entorn d'una comunitat global i nombrosa relacionada amb la mobilitat però també amb el futur i la sostenibilitat de les ciutats.

El saló està pensat per combinar un esdeveniment emblemàtic, el TMWC, amb una plataforma de contingut digital durant tot l'any, dedicada al creixement de la mobilitat sostenible.

Programa de presentacions temàtiques a l’estand

Com a principal operador de transport de Barcelona, TMB comptarà amb un estand (ubicat al Hall P2, nivell 0, carrer D, estand 216) on es desenvoluparan diferents activitats: d’una banda, hi haurà una recepció per atendre els visitants i una zona per a trobades; d’una altra, s’ha disposat un espai per a la realització de xerrades durant les quals, al llarg dels tres dies del congrés, professionals de TMB explicaran projectes, casos d’èxit i línies mestres en l’actuació de la companyia.

Aquestes sessions començaran el dimarts 15 a les 11 hores amb la presentació L’aposta de TMB per l’hidrogen (a càrrec de Mario Canet, responsable de Nous Desenvolupaments). A les 12.30 h, el director de material mòbil de Metro, Josep Calvo, parlarà d’Els nous de trens de TMB.

Dimecres 16 (11:30 h), el responsable d’Operacions Marquèting de Negoci Corporatiu, Josep Canudas, presentarà el nou servei de bicicleta compartida metropolitana, ambici. A continuació, Gibet Camós, directora de Desenvolupament i Relacions Internacionals, abordarà com es poden dissenyar les ciutats i uns sistemes de mobilitat cada vegada més inclusius i sostenibles. A la tarda (16 h) serà el torn de la directora d’Innovació i Transformació Digital, Margarida López, que parlarà de TMBInnova.

Les sessions de l’estand el dijous 17 s’iniciaran (10.30 h) amb la xerrada de Jordi Picas, director de Sistemes de Metro, sobre els plans d’eficiència energètica a metro. Natàlia Bigas, directora del Servei d’Infraestructures de Bus, presentarà els plans d’eficiència energètica a bus (11.30 h).

Visió estratègica

A més d’assistir a les xerrades, la visita a l’estand servirà, en si mateixa, per tenir una visió sintètica dels principals punts del Pla d’Eficiència Energètica i Estalvi de metro i bus i del Pla Estratègic de TMB 2025. Serà gràcies a la informació (molt gràfica) dels plafons que formen l’espai d’exposició de la companyia. Es veurà reflectida la lluita de TMB contra el canvi climàtic amb l’aposta per l’hidrogen verd procedent d’energies renovables i amb la renovació de la flota de bus amb vehicles més sostenibles. Es donaran a conèixer els projectes innovadors i accions a les xarxes de metro i bus que suposaran una reducció del consum d’energia elèctrica en 68 GWh/any i que permetran evitar 122.000 tones d’emissions de CO2 a l’any.

També es recorden fites històriques com la celebració dels 100 anys de la xarxa de bus, s’expliquen els avantatges del servei de bus a demanda de TMB i es presenta el nou servei de bicicleta metropolitana ambici, amb 2.600 bicicletes 100% elèctriques, que ha de servir per facilitar la intermodalitat sostenible amb altres mitjans de transport.

L’esdeveniment compta amb un extens programa d’activitats (tant físiques com digitals), amb la presència d’uns 800 expositors, més de 140 ciutats representades i una previsió de 20.000 assistents. Teniu tota la informació sobre el congrés al seu web.

Darrera modificació
dijous, novembre 10, 2022 - 12:20
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-seu-compromis-sostenibilitat-tomorrow-mobility-world-congress-2022