Autor
Redacció

El programa per dones STEM de TMB rep les dues primeres incorporacions

La Núria González i la Cristina Gil participaran respectivament a dos programes tutoritzats: un sobre l'estudi de models de demanda i ocupació a metro, i un altre enfocat a les energies renovables a bus

Transports Metropolitans de Barcelona va donar ahir la benvinguda a les dues candidates seleccionades per formar part del programa de pràctiques dirigit a dones STEM (estudiants de Ciència, Tecnologia, Enginyeria o Matemàtiques) que es va anunciar el passat mes de juliol. Es tracta, d'una banda, de la Núria González, estudiant d'Enginyeria Aeroespacial i que participarà en el programa de Planificació estratègica de l’operació de metro dirigit a models de demanda i ocupació per aquest mitjà de transport. Per la seva part, la Cristina Gil, estudiant d’Enginyeria de Sistemes Biològics, participarà en el programa d'energies renovables al bus, enfocat a les tecnologies d'hidrogen i biogàs. 

A la jornada d'acollida, les estudiants van poder compartir els projectes inicials del programa amb dues professionals que formen part de l'equip STEM de TMB i que tutoritzaran els seus treballs. Natàlia Bigas, directora del servei d'infraestructures de bus, i Carolina Prats, tècnica de planificació del departament de metro, seran les encarregades d'un programa que dona valor, un cop més, a l'aposta de TMB per la igualtat d'oportunitats. Les especialitats STEM compten amb una baixa representació per part del col·lectiu femení dintre del món laboral, i aquest és un dels aspectes que TMB vol millorar amb aquest programa. Les estudiants formaran part del projecte durant 9 mesos, en el cas del projecte de metro, i 6 mesos per al de bus, en el que tindran temps d'abordar les característiques d'aquest. A la finalització, els seus treballs donaran visibilitat al col·lectiu femení STEM i es presentaran com una oportunitat per mostrar el talent.

Noves oportunitats

A més dels programes descrits, cal destacar que encara és oberta i continua sense candidata finalista, una plaça pel programa STEM dirigit a un projecte de ciberseguretat. En podeu trobar més informació en aquest enllaç.

 

Darrera modificació
dijous, novembre 3, 2022 - 14:07
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/programa-dones-stem-de-tmb-rep-dues-primeres-incorporacions