Autor
Carme Becerra

La teva creativitat pot tenir premi: apunta’t a dissenyar el bus i el pal de parada del futur

Fins al proper 22 de novembre, tens l’oportunitat de registrar-te en una marató d’innovació, la TMB Hackathon 2022, per millorar el transport públic de Barcelona.

TMB torna a fer una crida a persones emprenedores, innovadores i creatives per participar en una hackató (una marató d’innovació de dos dies de durada) que contribueixi a la millora del transport a Barcelona.

Si l’edició del 2020 va estar lligada a millorar l’experiència del metro del futur, enguany s’han escollit dos objectius en línia amb la celebració del Centenari de la Xarxa de Bus: dissenyar un nou vehicle que s'adapti a les necessitats actuals de les persones usuàries i repensar el pal de parada per convertir-lo en un element clau de la ciutat.

A diferència del 2020, quan la pandèmia va obligar a realitzar l’esdeveniment en format virtual, aquesta vegada la cita serà presencial a Barcelona: els dies 25 i 26 de novembre a l'espai Movistar Centre. En aquesta ocasió, l’esdeveniment l’organitzen de forma conjunta TMB i Youth for Public Transport (Y4PT). El lema torna a ser Idees que Mouen Barcelona.

Inscripcions, fins al 22 de novembre

La hackató respon a l’estratègia d’innovació oberta que desenvolupa TMB, liderada per TMBinnova, que inclou la recerca de talent extern, per promoure la millora continua i adaptar-se a les necessitats canviants de la ciutadania envers la mobilitat.

La crida és a professionals del disseny, de l’arquitectura, l’enginyeria... i, en general, a qualsevol persona innovadora i creativa que vulgui participar del procés. Per fer la inscripció (en aquest enllaç) hi ha temps fins les 23:59 hores del proper 22 de novembre.

La inscripció és a títol individual, tot i que hi ha la possibilitat de formar equips d’entre tres i quatre persones. La idea és que treballin plegats, sota la tutoria de personal del departament d’Innovació de TMB i de Y4PT, grups de persones multinacionals i multidisciplinàries.

Millorar la mobilitat, té premi

Al llarg dels dos dies de durada de la hackató, els equips presentaran les seves idees a un jurat especialitzat i, a partir d’aquí, treballaran en les seves propostes amb la guia de mentors.

Les idees millors valorades pel jurat obtindran premis, que inclouen viatges o experiències gastronòmiques, essent una de les més destacades la participació en el 4t Y4PT Global Transport Hackathon Barcelona 2023, en el marc de la 64a Cimera Mundial de Transport Públic de la UITP Barcelona 2023.

Podeu consultar la informació actualitzada de la convocatòria al web de l'esdeveniment.

Darrera modificació
dilluns, novembre 14, 2022 - 09:54
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/teva-creativitat-pot-tenir-premi-apuntat-dissenyar-bus-pal-de-parada-futur