Autor
Carme Becerra

Els punts lila tornen al metro amb motiu d’una cimera internacional sobre el gènere

Dintre de la prova pilot de TMB i l’Ajuntament de Santa Coloma per impulsar la tolerància zero davant la violència sexista i la LGTBI-fòbia, els punts lila han tornat a baixar al metro aquesta setmana.

Per quarta vegada des de l’inici de la prova pilot que TMB i l’Ajuntament de Santa Coloma estan portant a terme, el suburbà acull un punt lila. En aquesta ocasió, és amb motiu de la celebració (fins al divendres 21) de la 6a Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere.

Aquest dispositiu, que depèn de la CIBA (l’equipament municipal referent en temes de dona), s’ha posat en marxa amb anterioritat coincidint amb esdeveniments d’afluència massiva (com la Festa Major de la ciutat o la revetlla de Sant Joan). L’acord entre TMB i l’Ajuntament ha permès que els punts lila, a banda de col·locar-se a la superfície, s’instal·lin dins les instal·lacions de metro.

Els agents violeta

El pla pilot entre el consistori i l’operador de transport públic es va presentar a finals del passat abril. A banda de l’habilitació de punts lila en esdeveniments que ho aconsellin, el projecte consisteix a formar personal de metro perquè puguin actuar com a agents violeta, reforçant els seus recursos per donar suport a les possibles víctimes de violència de gènere o de LGBTI-fòbia.

Tant TMB com l’Ajuntament colomenc han esdevingut referents en la prevenció i erradicació de les violències masclistes i lgtbifòbiques. De fet, la Cimera que s’està celebrant a Santa Coloma (convocada per la Unió Iberoamericana de Municipalistes i l'Ajuntament i coorganitzada per ONU Dones, la Secretaria General Iberoamericana, el Programa de Nacions Unides per al Desarrollo i la Comissió Interamericana de Dones) ha escollit Santa Coloma de Gramenet com a escenari de la primera vegada que la cita s’esdevé a Europa.

Podeu trobar més informació sobre la Cimera en aquest enllaç, i en relació a la prova pilot dels agents violeta que s’esdevé a les set estacions de metro de la ciutat, en aquesta notícia.

Darrera modificació
dijous, octubre 20, 2022 - 13:58
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/punts-lila-tornen-metro-amb-motiu-duna-cimera-internacional-sobre-genere