17.10.2022
Autor
Premsa TMB

TMB i GMV milloren l’experiència d’usuari amb un nou sistema d’accés al Bus Turístic

Subtítol

Els turistes accediran al Barcelona Bus Turístic de manera ràpida i còmoda, validant els tiquets òpticament mitjançant validació de codis QR

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i GMV milloraran l’experiència d’usuari gràcies a un nou sistema d’accés als busos turístics que tindran els 64 autobusos del servei i que permetrà validar els bitllets tant en suport paper com a la pantalla dels seus mòbils òpticament, mitjançant la validació de codis QR.

Aquest sistema, adjudicat a la multinacional tecnològica GMV després d’una licitació pública, reduirà el temps de pujar i baixar dels passatgers, millorant així la velocitat comercial del servei i es compon de validadores embarcades d’última generació. L’equip subministrat per GMV està preparat per suportar també lectura de targetes sense contacte NFC i lectura de targetes bancàries EMV. D’aquesta manera, el sistema podria ampliar-se en el futur mantenint el mateix equipament maquinari, amb la introducció d’accés mitjançant targeta de transport o mitjançant targeta bancària.

Aquestes noves validadores, que estaran en funcionament abans de finals del 2023, també podran ser monitorades des del centre de control de TMB per millorar el servei, i es rebran les dades de passatge per hores i llocs d’interès.

El «Barcelona Bus Turístic» recorre dues rutes diferents, 30 parades i 4 punts de connexió entre les diferents rutes, amb la qual cosa les dades rebudes oferiran la informació de quines són les zones més visitades de la ciutat mitjançant geolocalització i així poder monitorar i gestionar òptimament el servei, adaptant-lo a les necessitats del negoci i dels usuaris.

GMV, proveïdor de múltiples solucions tecnològiques per a TMB, farà possible, a més, que aquestes noves validadores estiguin integrades amb diversos sistemes, tant en l’àmbit de centre de control com en l’àmbit embarcat.

TMB, història d’una llarga i fructífera relació

Amb aquesta adjudicació, GMV continua consolidant la seva presència a la ciutat comtal i es manté com a proveïdor destacat de TMB, un dels operadors de transport referent en tecnologies ITS (sistemes de transport intel·ligent).

La relació de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb GMV com a proveïdor tecnològic va començar el 2005, any en què aquest operador va adjudicar, després de concurs públic, a GMV un contracte per equipar tota la flota d’autobusos amb un sistema embarcat d’informació al viatger. Posteriorment, en un segon contracte, GMV va equipar la flota de TMB amb el seu sistema d’ajuda a l’explotació (SAE). 

Al llarg d’aquests 17 anys, la col·laboració entre GMV i TMB ha estat contínua i fructífera, amb constants renovacions d’ambdós sistemes, així com l’adjudicació d’altres projectes com ara balises bluetooth per a invidents, sistemes d’informació a les parades o l’adjudicació el 2022 d’un contracte per al subministrament de sistemes embarcats per a la millora de la seguretat a bord, el sistema d’informació a l’usuari i els sistemes de vigilància dels autobusos urbans.

Fora de l’àmbit de l’autobús, GMV també ha guanyat les licitacions per equipar el metro de Barcelona amb un sistema de videovigilància, així com per proporcionar el sistema de control d’accessos del telefèric de Montjuïc.

Darrera modificació
20.10.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-gmv-milloren-lexperiencia-dusuari-amb-nou-sistema-dacces-bus-turistic