Autor
Carme Becerra

Les activitats del TMB Educa recuperen la normalitat total després de la pandèmia

Les visites de centres escolars han començat aquest setembre i a l’octubre s’ha iniciat el primer taller específic TMB es mou per l’educació.

La pandèmia va imposar un parèntesi obligat en gairebé totes les activitats de qualsevol sector. Les iniciatives incloses al programa TMB Educa, impulsat per la Fundació TMB, tampoc van ser una excepció. Tot i que en el darrer any s’ha retornat progressivament a l’activitat, és en aquest curs 2022-2023 que els projectes tornen a desenvolupar-se amb el ritme habitual.

Avui, 11 d’octubre, s’ha iniciat un dels projectes destacats del conjunt d’activitats que engloba el TMB Educa. Es tracta del primer dels tres tallers TMB es mou per l’educació que es portaran a terme al llarg dels pròxims mesos. En aquest cas, hi participen alumnes de l’Institut l’Alzina de Barcelona, i el programa es durà a terme des d’ara fins als volts de Nadal.

Prop de 3.000 visites escolars

El projecte TMB Educa va iniciar el curs el mes de setembre. Actualment, hi ha programades prop de 120 visites de centres educatius, fet que suposa que 3.000 infants i joves en edat escolar coneixeran les instal·lacions de la companyia i els valors de la mobilitat sostenible.

Les visites s’organitzen per a estudiants de diferents centres i nivells educatius per conèixer de prop la mobilitat a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. TMB Educa ofereix un programa d’activitats de suport als centres per treballar, dins del currículum escolar, tots els aspectes relacionats amb els transports públics de l'entorn, així com per impulsar els valors socials, culturals i mediambientals associats.

Les visites acosten els alumnes a estacions de metro, cotxeres de bus, centres de control de metro i bus, el funicular i el telefèric de Montjuïc o els acompanyen en un passeig per la història del transport públic a la ciutat, guiats per monitors (professionals voluntaris de TMB amb formació).

Dins de l’entorn acadèmic, a més a més de les visites, es porten a terme diferents activitats com, per exemple, la col·laboració amb estudiants donant suport a la realització de projectes de final de carrera i de treballs de recerca. Així mateix, les persones grans tenen un espai dins del TMB Educa per ajudar-les a conèixer millor com utilitzar i aprofitar els avantatges del transport públic.

TMB es mou per l’educació

Els tallers que s’han iniciat aquest octubre formen part del projecte Enginy, que organitza el Consorci d’Educació de Barcelona. L’objectiu és treballar amb grups d’alumnat de 3r i 4t d’ESO en risc d'abandonament escolar per despertar-los interessos formatius i laborals.

En el cas de TMB, el grup de joves realitza 10 sessions durant les quals visiten diferents instal·lacions de la companyia per conèixer com funciona TMB i els diferents perfils professionals que hi treballen. L’objectiu és que puguin sentir-se atrets per desenvolupar el seu projecte de futur emmirallant-se en algun dels professionals amb els quals entrin en contacte.

A més de l’Institut l’Alzina, participaran en aquesta edició en el projecte Enginy a través de TMB l’Institut Milà i Fontanals i l’Institut Congrés, tots dos de Barcelona. Ara fa un any, es va celebrar una primera represa del ‘TMB es mou per l’educació’ amb dotze estudiants de l'Institut Josep Comas i Solà, de Barcelona.

Els tallers són possibles gràcies a la col·laboració voluntària de prop de cinquanta professionals de TMB (personal d'operacions de manteniment, d'enginyeria, d'arquitectura...) que han rebut una formació prèvia. Durant tot el taller, el contacte és molt proper i molts dels treballadors i treballadores comparteixen la seva experiència personal i laboral dins de la companyia.

En aquest enllaç, trobareu més informació sobre totes les característiques del TMB Educa.

Darrera modificació
dimarts, octubre 11, 2022 - 19:19
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/activitats-tmb-educa-recuperen-normalitat-total-despres-de-pandemia