Autor
Carme Becerra

Descobreix el segell commemoratiu del Centenari de Bus de TMB a la fira Barnafil

La fira de segells, monedes i col·leccionisme que organitza el Gremi de Filatèlia i Numismàtica presentarà el segell del Centenari de la Xarxa de Bus els pròxims 7 i 8 d’octubre.

El 7 i 8 d’octubre, els aficionats al col·leccionisme i al món del transport tindran una cita a la fira Barnafil, que se celebra a les Cotxeres de Sants. Un dels elements centrals de l’edició d’enguany serà la presentació del segell commemoratiu del Centenari de la Xarxa de Bus, una efemèride que TMB està celebrant aquest 2022.

A més de veure el segell, serà una bona oportunitat per adquirir-lo. Tot i tractar-se d’una edició de curs legal, pel fet d'estar editat especialment per a col·leccionistes no es troba a la venda als estancs. Cada edició de Barnafil, els organitzadors, el Gremi de Filatèlia i Numismàtica, presenten novetats que deixen empremta històrica d’esdeveniments i efemèrides destacats.

Així ha succeït aquest any amb el segell personalitzat "100 Anys de Bus" de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que commemora la posada en marxa de la xarxa de busos de Barcelona. L’han precedit, per exemple, els segells commemoratius de l’Any Pompeu Fabra (2018), dels 25 Anys dels Jocs Olímpics i Jocs Paralímpics Barcelona 92 (2017) o dels 50 Anys de l'Arribada de Floquet de Neu (2016).

El segell del centenari recull una fotografia dels anys 20 en què es veu un mític bus Tilling-Stevens circulant per la ciutat comtal. Concretament, aquell vehicle de l’antiga Compañía General de Autobuses de Barcelona (CGA) connectava la plaça de Catalunya amb l’Exposició Internacional de l’Automòbil a Montjuïc.

Com ha succeït amb les novetats de trobades anteriors, el segell dels 100 Anys de Bus passarà a formar part dels àlbums més preuats dels col·leccionistes i dels aficionats de les diverses temàtiques. Barnafil és una fira dedicada al món del col·leccionisme que va néixer a finals dels 70 i que celebra dues convocatòries cada any. Pel que fa als organitzadors, el Gremi de Filatèlia i Numismàtica, és un organisme amb més de 100 anys d'història.

Trobareu més informació sobre l’esdeveniment al web del Gremi i sobre el Centenari de Bus a la pàgina on TMB recull els materials i les activitats programades.

Darrera modificació
dimecres, octubre 5, 2022 - 11:52
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/historia/descobreix-segell-commemoratiu-centenari-de-bus-de-tmb-fira-barnafil