27.09.2022
Autor
Premsa TMB

TMB participa en l'ampliació de la línia 1 del metro de Santo Domingo

Subtítol

L'operador col·laborarà amb la multinacional d'enginyeria Ayesa en el desenvolupament del contracte adjudicat per OPRET, responsable del metro de la capital de la República Dominicana, per a la supervisió de la infraestructura

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) arriba a Santo Domingo per a la supervisió de l'extensió de la línia 1 del metro de la capital de la República Dominicana. L’operador col·laborarà amb la multinacional d’enginyeria Ayesa en l’execució d’aquest contracte adjudicat per OPRET, ens responsable del metro.

OPRET ha adjudicat a Ayesa aquest contracte per valor de 2,4 milions d'euros i per un termini de 24 mesos. Inclou la supervisió dels diferents fronts d'obra i treballs de les instal·lacions electromecàniques, assegurament i control de qualitat i coordinació amb els contractistes.

La línia 1 de Metro de Santo Domingo, que va començar a funcionar el 2009, travessa la ciutat de nord a sud a través d'un recorregut de 15 quilòmetres. L’extensió busca ampliar aquest servei de transport amb una inversió total propera als 178 milions d’euros. Per això es prolongaran les zones d'andanes a les estacions elevades i s'augmentarà la longitud dels trens en circulació.

Al voltant de 240.000 passatgers al dia fan servir aquest sistema, format per dues línies amb una longitud de 48,5 quilòmetres i 30 estacions.

Tant TMB com Ayesa tenen un profund coneixement i una llarga trajectòria en projectes internacionals. TMB ha participat en el desenvolupament de projectes de metros a Panamà, Equador, Colòmbia o el Perú, entre altres països de Llatinoamèrica.

Sobre TMB

TMB és el principal operador de transport públic de Catalunya i un operador global de mobilitat de referència internacional. Ofereix dues xarxes regulars de transport (bus i metro), així com diversos serveis de transport de lleure, amb els objectius de satisfer les necessitats de mobilitat, millorar la qualitat de vida a l'àrea metropolitana i reduir la distància entre les diferents ciutats, oferint un servei accessible per a tothom. TMB és un referent de mobilitat sostenible que treballa en els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030.

Sobre Ayesa

Fundada el 1966, Ayesa és un proveïdor global de serveis tecnològics i d'enginyeria, amb 6.300 empleats i presència directa a 20 països d'Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia. El 2021, la companyia liderada per José Luis Manzanares va registrar una xifra de negoci de 322 milions d'euros.

Darrera modificació
28.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-participa-lampliacio-de-linia-1-metro-de-santo-domingo