21.09.2022
Autor
Premsa TMB

El metro funcionarà 91 hores seguides per les Festes de la Mercè 2022

Subtítol

El metro donarà servei des de divendres 23 de setembre fins a la finalització del servei de dilluns 26 i funcionarà, per tant, de forma ininterrompuda 91 hores

Amb motiu de les Festes de la Mercè 2022, que tindran lloc del 23 al 26 de setembre, el dispositiu de transport públic que proposa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s’adapta a unes festes sense limitacions d’aforament i a la redistribució i descentralització d’escenaris que preveu la festa major de la ciutat.

A causa de les nombroses activitats programades al carrer, que poden afectar el trànsit de superfície, i com a conseqüència de les convocatòries d'aturades plantejades per diversos sindicats que poden produir alteracions a la xarxa d'autobusos en funció del seguiment que tinguin, TMB recomana especialment l’ús del metro per desplaçar-se fins als diferents emplaçaments de la festa. El metro funcionarà sense interrupció les nits de divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre per afavorir la mobilitat amb transport públic i poder desplaçar-se també durant les nits sense necessitat de vehicle privat. Així, de dijous a diumenge, el metro oferirà 91 hores de servei continuat: els trens circularan des de les 5 de la matinada de divendres, 23 de setembre, fins a les 12 de la nit de dilluns 26.

Hi haurà més trens principalment a les franges horàries d’última hora i non stop, on s’ampliarà l’oferta un 38,4% respecte a l’habitual, així com a primera hora de dissabte i diumenge. Igualment, s’ha previst reforçar les freqüències de trens a la línia 4 de metro amb motiu del festival pirotècnic internacional, que té lloc a la platja de l’Espigó del Gas divendres i dissabte a les 22 hores. Hi haurà més personal d’atenció al públic, seguretat i neteja en aquelles línies i estacions de la xarxa de metro més properes als diversos escenaris dels actes programats per a la festa.

Per accedir amb transport públic a les activitats programades al parc de l’Aqüeducte diumenge, 25 de setembre, podeu utilitzar la línia 11 de metro (estació Ciutat Meridiana) i les línies d’autobús 62, 76, 104 i 183.

Reforços a Montjuïc i per al Piromusical

Amb motiu de les activitats programades al Castell de Montjuïc, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre, entre les 10 i les 21 hores, s’ha previst un reforç especial de la línia 150 de bus, que connecta la plaça d’Espanya amb el Castell de Montjuïc. Per ampliar-ne la capacitat, els quatre dies de festa la línia circularà amb vehicles articulats.

Per al Piromusical, una de les cites més multitudinàries de les festes, que recupera el format de sempre i que tindrà lloc dilluns, 26 de setembre, a l’avinguda Maria Cristina, TMB reforçarà les línies 1 i 3 de metro (estació d’Espanya) i aplicarà les mesures necessàries per mantenir el servei previst a les línies d’autobusos que travessen la plaça d’Espanya. La xarxa de metro funcionarà fins a la mitjanit.

Per a més informació sobre els transports públics per accedir als diferents escenaris de les Festes de la Mercè 2022, es podrà consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Darrera modificació
22.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/metro-funcionara-91-hores-seguides-festes-de-merce-2022