Autor
Redacció

La línia 3 del metro torna a estar plenament operativa des del 18 d’agost

Els treballs a l’estació de Drassanes –prèviament n’hi va haver a Liceu– han permès substituir materials amb amiant com a part del pla per eliminar completament aquest material de la xarxa.

La línia 3 del metro torna a estar completament operativa després que hagin finalitzat els treballs a Drassanes per retirar completament l'amiant que afectava les columnes centrals, situades entre vies. Aquestes feines havien provocat que, durant els primers 17 dies d'agost, la línia funcionés entre Trinitat Nova i Liceu, per una banda, i entre Paral·lel i Zona Universitària, per l’altra, deixant fora de servei l’estació. 

En una fase prèvia (de l’11 al 31 de juliol), les tasques d’eliminació d’amiant a l’L3 es van portar a terme a l’estació Liceu, tot i que no va ser necessari tancar-la, només no fer parar els trens en una de les andanes durant una part del període, i a l’andana en el sentit contrari en un altre moment de les obres.

Les columnes renovades a Drassanes dataven de l’any d’inauguració de l’estació (el 1968) i els treballs formen part del pla de desamiantatge de TMB, que busca eliminar totalment l’amiant de les instal·lacions i vehicles de la xarxa. Aquest pla ha inclòs altres fites recents, com l'eliminació d’aquest material a l’estació de Maragall la passada primavera.

Amb la normalització del servei a l’L3, només resta pendent la finalització de les obres de l’L5. Aquest projecte es porta a terme per renovar, de forma integral, 3 quilòmetres de via, buscant una major eficiència del servei i eliminar les vibracions que es produeixen en alguns trams. Les obres avancen al ritme esperat i està previst que les estacions afectades recuperin el servei el pròxim 1 de setembre.

Darrera modificació
dimarts, agost 23, 2022 - 10:42
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/linia-3-metro-torna-estar-plenament-operativa-des-18-dagost