Autor
Redacció

TMB segueix apostant per la igualtat i engega un programa de pràctiques per a les dones

L’oferta formativa està enfocada a estudiants de Ciència, Tecnologia, Enginyeria o Matemàtiques i busca el suport en l’elaboració del model predictiu de demanda, ocupació i mobilitat al transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) continua apostant fermament per la igualtat d’oportunitats. D’acord amb els seus plans vigents en aquesta matèria, ha posat en marxa un programa amb la finalitat de promoure les pràctiques professionals per a dones que actualment estiguin cursant estudis dintre de l’àmbit STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria o Matemàtiques). Aquestes especialitats compten amb una baixa representació per part del col·lectiu femení dintre del món laboral, i aquest és un dels aspectes que TMB vol millorar amb la seva oferta.

Consultes a Metro i bus

Per mirar de realitzar l’oferta, es van identificar 2 projectes que les estudiants de l’àmbit STEM poguessin desenvolupar dintre de TMB. Després de les respectives consultes internes als departaments de bus i metro, se’n van identificar dos: un dirigit a models de demanda i ocupació a metro i un altre enfocat a les energies renovables a bus. Així, la plaça dirigida al departament de metro recerca estudiants del màster en BigData, mentre que per a la secció de bus, la recerca va dirigida a estudiants del màster especialitzat en tecnologies d’hidrogen.

Projectes tutoritzats per dones STEM

El programa de pràctiques professionals, que durarà entre 6 mesos i 1 any, estarà pilotat per dones STEM que actualment ja formen part de l’equip professional de TMB. D’aquesta manera, elles seran les tutores d’aquestes estudiants que s’incorporin a l’equip de treball de cadascuna de les dues disciplines esmentades.

Funcions laborals

Les dues estudiants incorporades participaran en l’elaboració d’estudis de les prediccions de demanda 2022-2030, donaran suport als models predictius d’ocupació de trens-estacions i al projecte de geolocalització de la demanda en esdeveniments d’impacte a metro. Així mateix, elaboraran la presentació de resultats, estudis, pla d’activitats i generaran models estadístics.

Col·laboració amb universitats

La rebuda d’aquest programa per part de les institucions universitàries ha estat molt bona i ja han començat a fer-ne difusió dintre dels campus corresponents mitjançant una newsletter o bé contactant de manera directa amb les estudiants que compleixen amb el perfil requerit.

Podeu trobar més informació accedint a l’oferta des de la secció Treballa i forma’t amb nosaltres que trobareu al web de TMB o des d’aquest enllaç.

Darrera modificació
divendres, juliol 29, 2022 - 11:17
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-segueix-apostant-igualtat-engega-programa-de-practiques-dones