Autor
Laura Martínez

Rebaixa temporal de tarifes del transport públic de setembre a desembre del 2022

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona acorden la rebaixa del preu dels principals títols de transport públic integrat. Els nous preus s'aplicaran en la compra de títols des del dia 1 de setembre fins al 31 de desembre del 2022.

El reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, i l’ordre ministerial de 15 de juliol, impulsades pel govern espanyol, preveuen l’aplicació de reducció de preu al transport urbà i interurbà d’un 30% dels abonaments i títols multiviatge. Així, les tres administracions consorciades al si de l’ATM (la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona) han decidit implantar la mesura i complementar amb un altre 20% la reducció del preu dels títols integrats més recurrents: els abonaments mensuals (T-usual) i trimestral per a joves menors de 25 anys (T-jove), així com les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses, i el títol per a persones en situació d’atur. Pel que fa al títol per a usuaris/es menys habituals (la T-casual) no s’hi aplicarà el descompte complementari i tindrà un descompte del 30%.

La rebaixa de tarifes s'aplicarà tant en format magnètic com amb la T-mobilitat.  Els següents títols no varien de preu: T-familiar, T-grup i T-dia.

La resta de títols propis dels operadors mantindran els preus actuals.

Amb aquesta modificació de preus s’ha acordat que tots els títols adquirits l’any 2022 seran vàlids només fins al 15 de gener del 2023, excepte la targeta T-16 i la targeta T-verda, que tenen la seva pròpia caducitat.

Els títols adquirits durant l’any 2022 i sense començar a utilitzar (ja sigui amb tarifes de gener o de setembre del 2022) es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l’any 2023 fins a la data del 31 de març del 2023. S’haurà d'abonar la diferència de preu i, en cas de no haver-hi diferència entre el preu d’adquisició del títol i el nou preu o que sigui negativa, es podran bescanviar, sense cap transacció monetària ni compensació, als centres d'atenció al client dels principals operadors de transport.

Més informació a la nota de premsa de l’ATM.

Darrera modificació
dimecres, juliol 27, 2022 - 12:57
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/rebaixa-temporal-de-tarifes-transport-public-de-setembre-desembre-2022