Autor
Redacció

TMB col·labora amb l’Associació Lectura Fàcil per fer més entenedora la informació a la ciutadania

Des de l’any 2019 les dues entitats han estat treballant plegades a l'hora de redactar els missatges que apareixen en fullets i cartelleria per tal d’incloure-hi canvis en la manera de comunicar els continguts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Associació Lectura Fàcil col·laboren des del passat 2019 en la confecció dels fullets i dels avisos que la ciutadania rep al transport públic. Aquestes comunicacions, que majoritàriament fan referència a les alteracions previstes de servei, reben així un tractament més entenedor gràcies a aquesta feina conjunta.

Accessibilitat universal

Des que TMB va crear el servei d’accessibilitat universal, fer arribar la informació de manera clara a usuaris i usuàries n'ha estat un dels seus objectius. La relació amb l’Associació Lectura Fàcil, que va començar l’any 2019 durant el tall de la línia 1 de metro, va permetre reforçar aquesta idea a l'hora de llançar les comunicacions de servei. En aquell cas es van millorar els missatges escrits als fullets i cartelleria en general, per tal de fer-los més accessibles a l'hora d’arribar a les persones usuàries.

Formació específica

L’any 2020, l’associació va impartir un curs per als tècnics de l’àrea de màrqueting i comunicació de TMB que ha permès introduir, definitivament, una sèrie de canvis en la forma com es mostren els continguts. Aquesta formació va permetre incorporar els principis bàsics de lectura fàcil, de manera que actualment ja s’inclouen a qualsevol projecte que tingui com a destinatari final les persones usuàries dels serveis de TMB. El resultat positiu d’aquesta col·laboració ja s’ha vist en els darrers anys, en què s’ha observat una millor comprensió del material informatiu elaborat per TMB.

Cal destacar que l’apartat d’accessibilitat del web de TMB ha estat també revisat per Lectura Fàcil, i que la informació, encara en projecte, que apareixerà a les noves pantalles de bus i metro seguirà el criteri establert en aquest aspecte.  

L’Associació Lectura Fàcil

Creada l’any 2003, aquesta associació s’ha consolidat com a centre d'informació i referència de la lectura fàcil. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que treballa per fer accessible la lectura, la cultura i la informació a tothom, amb especial atenció a les persones amb dificultats lectores.

L’equip de treball està format per professionals de diferents camps (biblioteconomia, periodisme, ensenyament, edició, econòmiques, dret...) amb una àmplia experiència en accessibilitat informativa.

   

Darrera modificació
divendres, juliol 29, 2022 - 11:31
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-collabora-amb-lassociacio-lectura-facil-fer-mes-entenedora-informacio-ciutadania