Author
Redacció

La UITP es fa ressò d’iniciatives com la de TMB per commemorar l’Orgull

Amb el lema “Avancem totes juntes”, l’organisme internacional destaca el projecte dels agents violetes de TMB i fa referència a altres propostes com les presentades pel metro de Delhi o els operadors de transport públic de Viena o Londres

La Unió Internacional del Transport (UITP) ha recopilat al seu web (https://www.uitp.org/news/pride-and-public-transport/) diferents iniciatives que operadors de transport públic de tot el món van dur a terme durant el mes de juny per commemorar el dia de l’Orgull LGTBI.

Entre aquestes iniciatives destaca la presentada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) el passat mes d’abril amb la creació dels agents violeta (https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-impulsara-agents-violeta-casos-dassetjament-sexual-lgtbi-fobia-metro). La presència d’aquests agents, professionals de TMB formats en la matèria, busca fomentar la tolerància zero davant de qualsevol manifestació de violència sexista o LGTBI-fòbia, reforçar la informació i l’atenció a persones víctimes d’assetjament i generar espais públics equitatius i de convivència respectuosa.  

Iniciatives d’altres operadors

Juntament amb la proposta de TMB, la UITP destaca iniciatives com la del metro de Nova Delhi, a l'Índia. L’operador de la capital, conegut com Delhi Metro Rail Corporation (DMRC), ha posat en marxa la creació de 347 banys separats per a persones transgènere. Aquests espais (que se sumen als banys que ja existien), permetran als passatgers transgènere accedir sense obstacles als serveis. Juntament amb aquesta iniciativa, pionera al país asiàtic en aquest aspecte, DMRC també està analitzant la possibilitat d’incloure la figura d’un oficial autoritzat pel govern, que sota la llei transgènere pugui tractar les queixes i denúncies relacionades amb la LGTBI-fòbia.

Londres i Viena

A l’article, la UITP també recull les iniciatives dels operadors de transport públic de Londres (TFL) o de la capital austríaca, Viena (WL).

A la capital britànica van optar per una àmplia col·lecció de cartells i fotografies especialment seleccionats i dissenyats amb el tema de l’Orgull. Les obres van estar visibles en diferents estacions de metro i als autobusos durant la setmana anterior a les celebracions de l’Orgull a la ciutat londinenca. Els cartells incorporaven històries inspirades per una àmplia gamma de comunitats i empreses LGTBI amb les quals TFL va voler mostrar com el transport públic connecta les comunitats LGTBI.

Per la seva banda, a Viena, la Wiener Line (WL) va optar per utilitzar els colors de l’arc de Sant Martí per mostrar la seva solidaritat amb la comunitat LGTBI. La WL ja ha anat donant suport com a soci col·laborador i participant actiu de les celebracions de l’Orgull a la ciutat de Viena, i aquest any va decorar prop de 1.500 espais publicitaris en autobusos i estacions de metro de la ciutat. Els canals de les xarxes socials de l’entitat també es van vestir durant tres setmanes amb els colors representatius de la comunitat LGTBI. 

 

Darrera modificació
dijous, juliol 21, 2022 - 07:37

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/uitp-es-fa-resso-diniciatives-com-de-tmb-commemorar-lorgull