Autor
Carme Becerra

Neix el nou Observatori de la Mobilitat de Catalunya

La nova plataforma digital integrarà tota la informació sobre mobilitat a partir de les dades recopilades per agents públics, entre ells, TMB.

D’ara en endavant, la consulta de dades relatives a la mobilitat (de persones, de mercaderies, pública, privada...) al territori català es concentrarà en un únic web: l’Observatori de la Mobilitat de Catalunya (OMC).

La plataforma digital, que han presentat la Generalitat i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), parteix dels dos observatoris que pertanyien a cadascun dels dos ens. Les dades que es recullen procedeixen de diferents fonts d’informació: agents públics i organismes repartits arreu de Catalunya.

La intenció és que l’OMC esdevingui una nova plataforma referent que permeti fer seguiment, avaluació i presa de decisions amb relació a la gestió de les polítiques de mobilitat. Al mateix temps, la difusió de la informació vol ser entenedora i accessible per a tothom que la consulti, amb l’afegit que la base de dades està actualitzada i contrastada.

Dades sobre les xarxes de TMB

Aquesta col·laboració institucional permet als usuaris creuar i posar en relació múltiples indicadors (agrupats en vuit categories) que beuen de diferents fonts. A cada categoria hom trobarà una breu explicació, dades d’interès i un subapartat de continguts.

Tot i que encara no té habilitades totes les funcionalitats (ho estaran properament) el Laboratori d’indicadors, una de les principals eines de la plataforma, permetrà treballar amb tots alhora, relacionant els indicadors de la base de dades entre ells, operant, extraient representacions gràfiques, obtenint informes, etc.

En el cas de TMB, per exemple, s’hi inclouen les dades de demanda de passatge a metro i a bus (als apartats Demanda a les estacions ferroviàries i Demanda per operadors d’autobús). Hi ha més continguts al web, relatius a publicacions enquestes de mobilitat, planificació i tendències de futur. Per a més informació sobre la nova plataforma, podeu consultar la nota de premsa.

Darrera modificació
dijous, juliol 7, 2022 - 11:39
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/neix-nou-observatori-de-mobilitat-de-catalunya