Autor
Redacció

L’AMB adquireix 56 nous busos elèctrics i híbrids en una operació gestionada per TMB

Els vehicles estaran destinats a línies dels municipis metropolitans i compten amb el finançament de l’AMB amb recursos provinents dels fons europeus Next Generation

L’AMB va aprovar ahir el finançament per la compra de 39 autobusos elèctrics i 17 d’híbrids que seran adquirits a través de TMB. Els vehicles aniran destinats a la flota de bus metropolità i operaran prioritàriament en les línies que presenten més problemes a causa de l’antiguitat d'alguns vehicles actuals en ús.

Gestions de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona s'encarregarà de tota la tramitació de l'operació, incloent-hi, a més del subministrament, la verificació tècnica i les proves fins a la recepció definitiva dels vehicles, la matriculació, la concertació de les corresponents assegurances i el manteniment fins a l'entrega efectiva a l'operador de transport definitiu.

Inversió per renovar la flota

La inversió per aquesta compra ascendeix fins als 38.387.801 i l’operació forma part del pla de renovació de la flota del Bus Metropolità de l’AMB, que preveu incorporar 304 nous autobusos sostenibles.

Aquests 56 nous busos adquirits per TMB, ajudaran a substituir els vehicles antics més contaminants, assolint així una flota més neta i sostenible. A més, la renovació implicarà que la flota sostenible de bus metropolità, augmenti del 31% actual al 64% a principis de l’any vinent.

Darrera modificació
dijous, juliol 7, 2022 - 00:53
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lamb-adquireix-56-nous-busos-electrics-hibrids-operacio-gestionada-tmb