Autor
Carme Becerra

TMB col·labora amb la campanya municipal 'Contra la soledat, reconnectem'

El vinilat dels accessos de les estacions de metro Universitat i Jaume I servirà per recordar que tothom, a qualsevol edat, pot sentir-se sol, i que hi ha eines per combatre la soledat no desitjada.

L’enquesta Òmnibus 2022 posava de manifest que 70.000 persones residents a Barcelona se senten soles (sovint o molt sovint) a la ciutat. L’Ajuntament, a través de l’àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, ha iniciat una campanya per recordar a la ciutadania que compten amb eines per lluitar contra la soledat no desitjada.

A més d’informar i donar recursos, la iniciativa també vol desestigmatitzar i sensibilitzar sobre la soledat interpel·lant tota la ciutadania, dels més petits fins als més grans, perquè el sentiment de soledat pot arribar en qualsevol etapa de la vida, i tots podem esdevenir aliats per posar-hi solució.

De fet, l’enquesta Òmnibus assenyala com a especialment afectats els joves, ja que 1 de cada 3, d’entre 16 i 26 anys, se sent sol. Una sensació que s’ha vist accentuada per les conseqüències de la crisi social i sanitària de la covid-19.

Accessos de metro vinilats

La campanya, que estarà activa tot el juliol, insta a posar nom i xifres a la soledat, a detectar-la i actuar per pal·liar-la, per tornar a connectar amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb l’entorn. Emmarcada en l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030, inclou la creació d’un nou web i de diferents iniciatives per visibilitzar aquesta problemàtica.

TMB col·labora per comunicar aquesta estratègia amb el suport en el vinilat dels accessos a les estacions de metro Universitat i Jaume I. A les escales es pot llegir la xifra de barcelonins i barcelonines que diuen sentir-se sols (70.000), el lema de la campanya (Contra la soledat, reconnectem), l’etiqueta per difondre-la per canals digitals (#Reconnectem) i el nou web barcelona.cat/soledat.

Aquest nou recurs digital llista, per franges d’edat, més de 50 serveis municipals, a més d’un mapa d’equipaments amb els espais corresponents per a cada cicle de vida. En aquest espai web també trobareu tota la informació rellevant sobre la soledat, així com un test per facilitar la possible detecció de situacions de soledat responent a quatre preguntes. L’espai també inclou l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030.

Darrera modificació
dimarts, juny 28, 2022 - 20:37
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-collabora-amb-campanya-municipal-contra-soledat-reconnectem