Autor
Redacció

TMB presenta el protocol de prevenció de LGBTI-fòbia al Parlament de Catalunya

La compareixença va ser a petició del grup de treball sobre l’LGTBI-fòbia, que està realitzant una diagnosi sobre l'augment de les violències sofertes per persones LGBTI+ per motius d'orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere a Catalunya.

Ahir a la tarda, la directora de responsabilitat social, dona i diversitat de TMB, Raquel Díaz, va presentar al grup de Treball sobre l’LGTBI-fòbia el pla de prevenció, detecció i intervenció de l’LGTBI-fòbia a les xarxes de transport de TMB.

El pla recull un seguit de mesures per garantir la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació, vertebrades en cinc àmbits d’actuació i incidència: generació d’espais segurs i acollidors, la millora de la il·luminació i dinamització de les xarxes amb propostes de valor afegit com ara el projecte de música en viu a la xarxa de metro. També preveu la formació en la matèria de la plantilla, amb especial consideració de les persones que atenen al passatge, així com accions de sensibilització i conscienciació per interpel·lar les víctimes perquè denunciïn, alertar les persones que siguin potencials agressores de les conseqüències dels seus actes i demanar-la corresponsabilitat de la ciutadania per combatre aquest tipus de conductes. El protocol també inclou el desenvolupament de tallers educatius mitjançant el projecte TMB Educa, adreçat a la població més jove, i l’establiment de millores en els protocols d’actuació vigents en coordinació amb els cossos policials. 

Podeu trobar la compareixença a partir de les 1 hores i 53 minuts, en el següent vídeo corresponent al canal Parlament del Parlament de Catalunya:

 

 

 

 

El document, que va ser presentat ara fa gairebé un any, va ser elaborat conjuntament per l'Observatori contra l'Homofòbia i TMB, amb la finalitat de definir el marc operatiu en cas de detecció de conductes d'assetjament contra persones dels col·lectius LGTBI al transport públic.

Els diferents grups polítics amb representació a la compareixença van valorar la feina de TMB i van subratllar la necessitat de donar visibilitat a les actuacions dutes a terme per a la prevenció i detecció de les conductes LGTBI-fòbiques als espais públics.

Darrera modificació
dimecres, juny 22, 2022 - 13:05
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-presenta-protocol-de-prevencio-de-lgbti-fobia-parlament-de-catalunya